Lucid Motors, pe calea spre productie
26.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Fondata in 2007 si incununata de succes in recrutarea unei echipe tehnice si manageriale de la Tesla, firma Lucid Motors isi propune sa lanseze in productie in anul 2020 primul model de lux electric. Cu o recenta finantare de un miliard de dolari din partea fondului de investitii al Arabiei Saudite, pare a fi pe calea cea buna spre industrializare.

Daca in faza initiala, Lucid Motors a incercat sa atraga atentia cu stiri senzationale, de exemplu atingerea vitezei de 385 km/h cu un prototip, in prezent preocuparile legate de productie si experienta clientilor cu automobilele de lux electrice a trecut in prim plan.

O lectie invatata de la Tesla de toti participantii la electrificarea transportului rutier, este ca fara o retea de incarcare rapida, automobilele electrice nu vor fi utilizate in afara oraselor si aceasta restrictie inhiba multi cumparatori sa faca pasul spre electromobilitate.

In timp ce alt start up electric, Bolinger, incearca sa obtina acces la reteaua Tesla Super Charger, Lucid Motors a decis sa se alieze cu Electrify America, firma nascuta din scandalul Dieselgate si finantata de Grupul Volkswagen, ca sa isi „spele pacatele” ecologice in SUA.

Planul este de a avea mai mult de 2.000 de statii de incarcare rapida instalate in 484 locatii din 40 state americane, pana la finalul anului viitor. Alimentarea cu curent continuu si o putere de pana la 350 kW va permite incarcarea cu energie suficienta pentru 30 km pe minut.

Asemanatoare cu reteaua rapida Ionity din Europa, cea construita de Electrify America, va permite deplasarea pe distante lungi, chiar daca peste 90% din utilizatori declara ca pentru nevoile zilnice incarcarea se face acasa, la serviciu sau in zona de cumparaturi, similar cu utilizarea actuala a statiilor de incarcare din reteaua Kaufland si Lidl, in Romania.

db

Distribuie acest articol!