Noul DS3 Crossback vine cu o surpriza electrica
01.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Tanara marca premium a Grupului PSA a dat publicitatii primele informatii si imagini cu noul sau crossover compact, DS3.

Cu un stil sculptural distinctiv si un calandru elegant, flancat de farurile DS Matrix LED Vision, caroseria se mai remarca prin placarile din plastic, profilul relativ plat al pavilionului, controversatul accent de „val” din apropierea stalpului B si manerele usilor mobile, similare cu cele de la Range Rover Velar.

Bordul dispune de un cluster digital, head-up display si un sistem de informare cu afisaj de 10,3 inch. Plansa de bord se distinge, deopotriva, datorita difuzoarelor de aer in forma de diamant si sistemului audio Focal cu 12 incinte.

Constructorul a acordat o atentie deosebita reducerii nivelului de zgomot, vibratie si duritate (NVH). Prin urmare, izolarea fonica a autovehiculului este de un nivel superior datorita parbrizului acustic, geamurilor mai groase si portierelor tratate special in acest sens.

DS3 Crossback va fi oferit in 10 culori exterioare, 3 culori pentru pavilion si zece optiuni pentru roti.

Clientii vor avea cinci variante de dotare DS Inspiration: DS Montmartre, DS Bastille, DS Performance Line, DS Rivoli si DS Opera. Fiecare dintre ele dispune de accente de culoare neagra, satinata sau texturata, precum si de un interior de lux care ofera tapiterie din piele Nappa si cusatura acoperita cu perle si diamante. Cabina are, de asemenea, un decor cromat unic si accente Alcantara.

Noul model va fi oferit atat in versiuni pe benzina, cat si diesel, insa noutatea cea mai importanta este propulsorul electric de pe DS3 Crossback E-Tense, care dezvolta 136 CP (0-100 km/h in 8,7 secunde). Bateria litiu-ion de 50 kWh va asigura o autonomie de peste 300 km. Cand este epuizata, poate fi complet reincarcata in cinci ore. Cei care nu au nevoie de intreaga autonomie, pot oferi automobilului o incarcare de 80% in doar 30 de minute.

Pe benzina vor exista trei versiuni PureTech, de 98 CP, 128 CP si 152 CP. Singura optiune diesel va fi o unitate BlueHDi de 1.5 litri care dezvolta 98 CP.

Sistemul DS Drive Assist utilizeaza un radar si o camera pentru a asigura controlul rulajului si mentinerea automata pe banda de rulare. Modelul ofera, de asemenea, franare automata de urgenta, parcare automata si sistemul DS Smart Access, care permite proprietarilor sa deblocheze si sa porneasca automobilul folosind aplicatia MyDS, de pe smartphone.

DS3 Crossback va debuta oficial zilele acestea, la Salonul Auto de la Paris, iar lansarea comerciala este programata pentru 2019.

Distribuie acest articol!