Noul Ford Focus este disponibil si in versiunea crossover, denumita Active
22.11.2018
        
Distribuie acest articol!   

Ford lanseaza noul Focus Active in variantele hatchback cu cinci usi si wagon. Modelul ofera un nivel superior de versatilitate si un design robust dedicat numarului tot mai mare de clienti europeni de SUV-uri si crossovere.

Capacitatile dinamice pe teren accidentat sunt imbunatatite de noile moduri de condus selectabile – Slippery si Trail. Interiorul spatios, practic si rafinat sustine stilul de viata activ al persoanelor dornice de aventura.

Noul Focus Active are o garda la sol ridicata si o configuratie personalizata a sasiului. Noul model pastreaza astfel dinamica lui Focus, adaugand moduri superioare de rulare pe teren accidentat si o pozitie mai inalta la volan, ce sporesc siguranta in timpul condusului urban si extraurban.

Stilul de viata activ al clientilor de SUV-uri si crossovere este sustinut si de Focus Active, care ofera suplimentar doua noi moduri de rulare selectabile – Slippery si Trail si bare longitudinale de plafon, in standard, care ajuta la transportul bicicletelor sau al echipamentelor sportive.

In ceea ce priveste motorizarile, optiunile sunt sofisticate si includ puternicele si eficientele motoare pe benzina 1.0 EcoBoost si 1.5 EcoBoost, cu pana la 182 CP, dar si unitatile diesel 1.5 EcoBlue si 2.0 EcoBlue, care ofera pana la 150 CP. Acestea pot fi cuplate cu transmisii manuale cu sase trepte sau automate cu opt trepte.

Sistemele avansate de asistenta a soferului introduse anterior pe noul Focus in cursul acestui an includ versiuni avansate ale tempomatului adaptiv (Adaptive Cruise Control) ale farurilor adaptive (Adaptive Front Lightning System) si ale sistemului de asistenta activa la parcare (Active Park Assist).

Noul Focus Active este al treilea membru al familiei de crossovere Active, dupa ce in cursul acestui an au fost lansate pe piata noile Fiesta Active si KA+ Active.

Produs la fabrica Ford din Saarlouis, Germania, noul Ford Focus Active este acum disponibil pentru comenzi.

Distribuie acest articol!