Noul Porsche 911 Type 992, lansat oficial la Salonul de Los Angeles
29.11.2018
        
Distribuie acest articol!   

A opta generatie a emblematicului coupe sportiv german a fost devaluita oficial in cadrul Salonului de Los Angeles 2018. Noul 911, asa-numitul Type 992, isi face aparitia la 55 de ani de la lansarea primei generatii.

Noul 911 intra pe piata pentru inceput cu versiunile Carrera S si Carrera 4S. Fara modificari majore de design, noua generatie este mai mare decat precedenta (Type 991) si se remarca prin parasocurile mai proeminente si priza de aer frontala de mari dimensiuni.

Interiorul a fost modernizat, plansa de bord fiind organizata pe orizontala si fara a mai fi „taiata” de consola centrala. Sub prizele de aer se regaseste un nou display tactil de 10,9 inch, iar numarul de butoane de pe bord, in general, a fost redus la minimum. O schimbare importanta se poate observa si la tabloul de bord, unde cadranul central a ramas analogic, insa este flancat de cate doua ecrane digitale rotunde pe fiecare parte, cu posibilitati multiple de afisare.

Sub capota se regaseste clasicul bloc cu 6 cilindri in linie biturbo, cu randament imbunatatit, ce dezvolta 450 CP. Pentru inceput, transmisia va fi doar automata, cu o cutie de viteze noua, cu dublu ambreiaj PDK cu 8 rapoarte, comandate prin padele la volan sau de la clasicul levier. Transmisia manuala este promisa pentru ceva mai tarziu.

Porsche anunta o acceleratie 0-100 km/h in 3,7 secunde pentru Carrera S si 3,4 secunde pentru Carrera 4S, timpi care pot scadea cu 0,2 secunde, cu pachetul Sport Chrono. Viteza maxima este de 308 km/h, respectiv 306 km/h, cu un consum mediu de 8,9 l/100 km, respectiv 9 l/100 km.

Distribuie acest articol!