Ford prezinta noul Ranger
24.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Ford a dezvaluit oficial versiunea facelift a pickup-ului Ranger. Acesta le va oferi clientilor europeni, incepand cu mijlocul anului 2019, mai multa putere, mai multa eficienta, un nivel mai ridicat de rafinament si tehnologii avansate de asistenta a soferului.

Noua versiune a celui mai vandut pick-up din Europa este eleganta si versatila si introduce sofisticatul motor diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri cu reducere catalitica selectiva (SCR) pentru emisii optimizate, care ofera o economie de carburant cu pana la 9% in combinatie cu noua transmisie automata cu 10 trepte. Noua gama Ranger va fi reprezentata si de puternica versiune bi-turbo a motorului EcoBlue de 2.0 litri: aceasta dezvolta 213 CP si 500 Nm – cu 13 CP si 30 Nm mai mult fata de actualul diesel TDCi de 3.2 litri, valori care permit cresterea capacitatatilor de incarcare ale vehiculului.

Disponibil in versiunile de caroserie Regular Cab, Super Cab si Double Cab, noul Ranger ofera un sistem 4×4 in echiparea de baza si le pune la dispozitia soferilor care-si doresc mai multa tehnologie noi sisteme care imbunatatesc conectivitatea si confortul, implicit pachetul de infotainment Ford SYNC 3 si modemul on-board FordPass Connect.

Ranger este primul vehicul din segment care ofera in echiparea standard Sistemul de asistenta pre-coliziune cu depistarea pietonilor (Pre-collision Assist with Pedestrian Detection) si Limitatorul de viteza inteligent (Intelligent Speed Limiter). Sunt disponibile, de asemenea, Sistemul de asistenta activa la parcare (Active Park Assist) si o gama deja existenta de tehnologii avansate de asistenta a soferului care au rolul de a reduce stresul la volan si de a limita efectele unor nedorite coliziuni.

Versiunile Double Cab echipate cu motoarele superioare din gama ofera acum tehnologia Active Noise Control (Control activ al zgomotului), care imbunatateste si mai mult nivelul de rafinament. Varful de gama Ranger Wildtrak si luxosul Ranger Limited ofera elemente premium, inclusiv un mecanism care faciliteaza inchiderea capacului benei.

Cu o linie de capacitati off-road de varf in segment – 800 mm adancimea maxima a vadului de apa si 230 mm garda la sol – noul Ranger este gandit si construit pentru a ataca in mod confortabil suprafete de rulare extreme, indiferent daca vehiculul este utilizat la munca sau in timpul liber. Unghiul de atac de 29 de grade si unghiul de degajare de 21 de grade le permit soferilor sa aiba incredere in masina pe pantele si rampele abrupte. Avantajele din off-road sunt dublate de o capacitate de tractare de pana la 3.500 de kilograme si de o capacitate de incarcare de pana la 1.252 de kilograme.

Ford Ranger a inregistrat 51.500 de unitati vandute in Europa in 2018, valoare care il transforma in lider de piata, cu o crestere de 15% fata de anul 2017. Noul Ranger Raptor – cel mai agresiv si mai rapid Ranger din istorie, model dezvoltat de divizia Ford Performance – va fi si el disponibil de la mijlocul anului 2019 pentru clientii europeni care-si doresc un nivel ridicat de sportivitate.

Sursa: comunicat de presa Ford Romania

Distribuie acest articol!