Cum se va numi viitorul crossover Skoda
25.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Skoda a dezvaluit numele viitorului sau SUV urban, care va fi prezentat oficial in martie, la Salonul Auto de la Geneva. Informatia vine la doar cateva zile dupa prezentarea unei imagini teaser cu de-al treilea SUV de la Skoda (dupa Kodiaq si Karoq).

Viitorul crossover de la Skoda se va numi Kamiq. Interesant este faptul ca Skoda a anuntat acest nume si pentru un alt model, lansat in aprilie 2018, la Salonul de la Beijing, si destinat exclusiv pietei chineze.

„Numele Kamiq este preluat din limba populatiilor inuite din nordul Canadei si Groenlanda”, explica Skoda, intr-un comunicat. „El reprezinta ceva care corespunde perfect in toate situatiile, ca o a doua piele”, precizeaza firma, care aminteste ca acest model „asociaza agilitatea si comportamentul unei compacte care are calitatile unui SUV – o pozitie de conducere ridicata, vizibilitate crescuta si o mai buna garda la sol”.

Construit pe baza platformei modulare MQB a Grupului Volkswagen, Kamiq in versiune europeana „va oferi cele mai noi sisteme de asistenta disponibile, ca si numeroase solutii Simply Clever care, impreuna cu generozitatea spatiului la bord, reprezinta parte a ADN-ului constructorului ceh”, concluzioneaza Skoda.

Distribuie acest articol!