Primarul din Dearborn blocheaza un articol despre antisemitismul lui Henry Ford
13.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Un grup de istorici din zona Detroit protesteaza impotriva deciziei primarului din Dearborn, de a opri de la difuzare cea mai recenta editie a unei publicatii istorice a orasului. Motivul: un articol din revista relateaza despre antisemitismul fondatorului Ford Motor Co., Henry Ford.

Oficialii Comisiei istorice a orasului Dearborn spun ca ultima editie a publicatiei The Dearborn Historian, un jurnal trimestrial finantat de oras, ar trebui distribuita abonatilor, iar primarul Jack O’Reilly ar trebui sa-si revizuiasca decizia de a rupe legaturile cu jurnalistul Bill McGraw, din Detroit, autorul articolului despre Ford.

Articolul evidentiaza scrierile si viziunile lui Ford despre evrei si exploreaza modul in care acestea inca influenteaza grupurile moderne neo-naziste. De asemenea, se vorbeste depre cum a cumparat Henry Ford o publicatie numita Dearborn Independent, acum 100 de ani, si „a folosit-o pentru a ataca evreii”.

Articolul in cauza poarta subtitlul „Producerea in masa a urii” si il citeaza pe Adolf Hitler cu declaratia: „Consider ca Henry Ford este inspiratia mea”. Mai importanta pentru zilele noastre este concluzia conform careia „ura pe care a dezlantuit-o infloreste in era internetului”.

Primarul Jack O’Reilly s-a aratat convins ca rascolirea „mesajelor pline de ura” de acum un secol „ar putea deveni o distragere a atentiei fata de mesajele noastre continue de incluziune si respect”. El a mai adaugat: „De ani de zile, Dearborn a sustinut si a participat la organizatii interconfesionale si la mese rotunde regionale cu diverse comunitati si promoveaza activ initiativele dedicate cresterii unitatii si intelegerii”. Intr-adevar, Dearborn are in prezent una dintre cele mai mari comunitati arabe din afara Orientului Mijlociu.

Distribuie acest articol!