Noul SUV Audi Q3, lansat pe piata din Romania
03.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Noul SUV compact Audi Q3 poate fi testat si comandat acum in Romania. Modelul are un design marcant, fiind mai spatios decat generatia anterioara, atat pentru pasageri, cat si pentru bagaje. Cea de-a doua generatie Q3 are un design sportiv, un sistem de operare si afisare complet digitalizat, specific modelelor premium si dispune de solutii variate de infotainment.

Clientii pot plasa comenzi in fabricatie la Distribuitorii Audi. Intrarea in gama este facuta de versiunea Audi Q3 35 TFSI, disponibila cu un pret de pornire de 34.580 euro cu TVA.

La fel ca modelele Audi din segmentele superioare, Q3 ofera o gama larga de sisteme de asistenta, inclusiv adaptive cruise assist, care reuneste functiile asistentilor adaptive speed assist, traffic jam assist si active lane assist.

Testele Euro NCAP au demonstrat anul trecut ca noul Audi Q3 este un veritabil SUV de familie. Modelul a obtinut cinci stele pentru protectia oferita adultilor si copiilor din masina, dar si cel mai bun punctaj din categoria SUV pentru sistemele de asistenta.

Audi Q3 a crescut in toate directiile comparativ cu modelul anterior. Varianta actuala are un ampatament cu 77 de milimetri mai mare, respectiv o lungime de 4.484 milimetri, latime de 1.849 milimetri si inaltime de 1.585 milimetri. Scaunele din spate pot fi mutate usor in fata sau in spate cu 150 de milimetri. Spatarele pot fi inclinate in sapte pozitii – astfel capacitatea portbagajului variaza intre 530 si 1.525 de litri. Podeaua portbagajului poate fi ajustata pe trei niveluri, iar sistemul de acoperire a spatiului pentru bagaje poate fi introdus sub podea cand nu este folosit.

Noul Audi Q3 este mai sportiv decat predecesorul sau datorita grilei Singleframe cu un design octogonal cu linii verticale, dar si prizelor mari de aer. Farurile inguste si triunghiulare sunt directionate spre interior. Q3 ofera trei versiuni de faruri. Versiunea de top, cea cu tehnologie Matrix LED cu lumini de drum adaptive, ilumineaza soseaua in maniera inteligenta. Contururile se inspira din ADN-ul Audi quattro si confera modelului o latime mai accentuata.

Interiorul continua senzatia transmisa de exterior amintind de modelele Premium. Arhitectura interiorului se potriveste perfect cu noul concept de operare al automobilului. Elementul central este afisajul MMI touch, incadrat de o rama cu aspect de sticla neagra lucioasa. Toate afisajele, butoanele si elementele de comanda au pozitii ergonomice.

Noul Audi Q3, produs la fabrica din Győr, Ungaria, intra pe piata din Romania cu doua motoare si tractiune pe puntea din fata. Motorul de intrare in gama este un 1,5 TSI de 110 kW (150 CP), cu un cuplu de 250 Nm. Propulsorul este echipat cu sistemul de dezactivare a cilindrilor. Acesta decupleaza temporar al doilea si al treilea cilindru cand motorul este suspus unei sarcini reduse, pentru a contribui la reducerea consumului de combustibil.

Cu transmisia manuala cu sase trepte, Audi Q3 35 TFSI (consum mixt de combustibil in l/100 km: 6,3-6,0) accelereaza de la 0 la 100 km/h in 9,6 secunde. Viteza maxima este de 211 km/h. Cu transmisia automata S tronic cu 7 trepte (consum mixt de combustibil in l/100 km: 5,9-5,7) este nevoie de doar 9,2 secunde pentru acest sprint, viteza maxima fiind de 207 km/h.
Aceleasi valori sunt oferite si de Audi Q3 35 TDI cu S tronic (consum combustibil mixt in l/100 km: 4,9-4,7). Motorul rafinat de 2,0 litri genereaza 110 kW (150 CP) si 340 Nm.

Sursa: comunicat de presa Audi / Porsche Romania

Distribuie acest articol!