Bentley Bentayga Speed este cel mai rapid SUV din lume
16.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Bentayga a reintrat in posesia titlului de cel mai rapid SUV din lume, pe care il cedase in favoarea lui Lamborghini Urus. Gratie unui motor W12 de 635 CP, Bentayga in versiunea Speed poate sa atinga 306 km/h.

La Salonul de la Geneva (7-17 martie 2019), Bentley va prezenta modelul sau de forta, Bentayga Speed, cel mai rapid SUV din lume. La lansare, acesta atingea 301 km/h, dar Lamborghini i-a „suflat” titlul la viteza cu Urus, care atinge 305 km/h. Bentayga reintra acum in posesia titlului cu versiunea Speed, care atinge… 306 km/h. Totusi, la o acceleratie intre 0 si 100 km/h, italianul isi pastreaza avantajul cu 3,6 s, fata de 3,9 s pentru britanic.

Motorul W12 de 6 litri biturbo de pe Bentayga Speed dezvolta 650 CP, cu 27 CP in plus fata de varianta initiala. Cuplul maxim ramane de 900 Nm. Suspensia este mai rigida si zgomotul evacuarii a fost corectat. Selectia modului de conducere, in special reglajul sau Sport, au fost reconsiderate, pentru a ameliora reactia motorului, a cutiei de viteze automate in 8 trepte si a modului Bentley Dynamic Ride, un control activ al rulajului. Franele ceramice, cu 20 kg mai usoare decat cele din otel, sunt optionale.

La capitolul look, interventiile sunt minime. Se remarca in mod special aripile laterale inedite, farurile si stopurile mai inchise la culoare si jantele de 22 inch. Bordul este imbracat in piele intoarsa, o premiera pentru acest model. Pentru clientii mai conservatori, exista o varianta si fara acest detaliu. Mongrama Speed este brodata pe scaune.

Bentley Bentayga Speed va fi comercializat in cursul acestui an.

Distribuie acest articol!