Noul Ford Focus ST
20.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Ford a dezvaluit noul Focus ST, dezvoltat de divizia Ford Performance, un hot-hatch „deghizat” intr-o masina de familie stilata, confortabila si practica. Astfel, combina performantele de circuit cu dinamica de sosea, intr-o masina care poate fi utilizata in viata de zi cu zi.

Noul Focus ST are la baza dinamica de top a celei de-a patra generatii Focus si este disponibil in versiunile hatchback cu cinci usi si wagon. Noua platforma Ford C2 este oferita intr-o versiune imbunatatita, prin prezenta unor configuratii unice ale suspensiilor, franelor si motoarelor, iar rezultatul este cel mai agil si mai dinamic Ford ST din istorie – atat pe circuit, cat si pe sosea.

Noua gama de motorizari pune la dispozitia soferilor cu pana la 12% mai multa putere si 17% mai mult cuplu in comparatie cu anterioara generatie Focus ST. Motoarele Ford 2.3 EcoBoost de 280 CP (benzina) si 2.0 EcoBlue de 190 CP (diesel) permit o dezvoltare a puterii si a cuplului pe o plaja larga de turatii, oferind astfel un nivel ridicat al performantelor sportive.

Primul diferential electronic cu alunecare limitata (eLSD) prezent pe un model Ford cu tractiune fata este oferit standard pe versiunea cu motor EcoBoost si imbunatateste si mai mult dinamica in viraje si stabilitatea. Acest sistem ascute raspunsul masinii in conditii de aderenta variabila cu ajutorul pre-activarii anticipate controlate de computer.

Oferta de transmisii include o cutie manuala cu sase trepte sau una automata cu sapte rapoarte rapide, iar sistemul selectabil Drive Modes este introdus in premiera pe Ford Focus ST, oferindu-le soferilor posibilitatea de a ajusta caracterul masinii la stilul de sofat. Sistemul Continuously Controlled Damping – standard pe versiunea hatchback cu cinci usi – optimizeaza configuratia cu suspensie independenta spate cu brat scurt-lung (SLA) pentru un nivel exceptional de rafinament.

Ford anunta ca noul Focus ST va fi asamblat la cel mai inalt nivel calitativ, in urma unei investitii de 600 de milioane de euro realizate la fabrica Ford din Saarlouis, Germania.

Sursa: comunicat de presa Ford Romania

Distribuie acest articol!