Volkswagen Passat, versiunea facelift 2019, exceleaza la capitolul tehnologie
08.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Lansata in 2014, actuala generatie a limuzinei de gama medie Volkswagen Passat este gata pentru traditionalul facelift de la mijlocul carierei. Exteriorul afiseaza un lifting foarte fin la nivelul barei din fata si la cea din spate, impreuna cu sistemul Matrix LED. Lucrurile stau insa mult mai bine in privinta tehnologiei incorporate.

Printre noile echipamente se numara sistemul Travel Assist, oferit optional, care va permite masinii sa ruleze in mod partial autonom (nivel 2) pe aproape intreaga plaja de viteza (de la 0 la 210 km/h), o premiera pentru marca germana.

Volanul este inedit, capabil sa inegistreze atingerile soferului, pentru a se asigura ca acesta controleaza corect vehiculul. Iar daca acest lucru nu se intampla, se declanseaza o alerta, care in maximum 10 secunde franeaza masina pana la oprire, daca este nevoie.

Functia Emergency Steering Assist isi face debutul pe Passat. Scopul ei este de a ameliora securitatea si de a antrea manevre de evitare, prin actionarea franelor.

La randul ei, functia Lane Assist dispune de o noua camera.

Volkswagen anunta prezenta unui nou sistem de info-divertisment, care integreaza pentru prima data un iPhone fara conexiune prin cablu. Cadranele digitale au fost perfectionate, iar cele trei configurari diferite ale display-ului pot fi personalizate cu ajutorul unui singur buton, situat la nivelul volanului multifunctional.

La nivelul motorizarilor, gigantul german a prevazut si o versiune hibrida (GTE, de 218 CP), care se adauga celor trei motorizari pe benzina si celor patru diesel (150-240 CP), toate cu filtru de particule si conforme cu norma Euro 6d-Temp.

Noul Passat restilizat va putea fi comandat incepand din mai 2019.

Distribuie acest articol!