Audi Q4 e-tron concept
09.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

Audi a prezentat la Salonul de la Geneva cel mai nou concept electric, Q4 e-tron. Prefigureaza un model premium compact a carui productie va demara la sfarsitul lui 2020, an in care va fi lansata si versiunea de serie e-tron GT.

Cu toate ca Audi ne-a obisnuit cu putine schimbari majore de design, atat in interior, cat si la exerior, habitaclul lui Q4 e-tron surprinde cu o serie de detalii noi, care nu prea aduc cu ceea ce vazusem pana acum la Audi. Plansa de bord, de pilda, are un design in forma de V, centrat pe instrumentarul de bord.

Designul exterior este o combinatie intre originalitate si liniile actuale, tipice Audi, cu o banda luminoasa in partea din spate.

Conceptul dispune de doua motoare electrice, cu putere de 305 CP si cuplu de 500 Nm. SUV-ul are transmisie integrala datorita gestiunii electronice a celor doua motoare, fiecare pe cate un ax. Bateriile de 82 kwh permit o autonomie de pana la 450 km (conform normelor WLTP) si se pot incarca pana la 80% in putin peste 30 de minute.

Q4 e-tron va intra in productie pana la sfarsitul lui 2020 si va fi un reper important pentru aventura electrica de serie de la Audi, care a inceput cu un alt concept seducator, e-tron GT, prezentat anul trecut.

Distribuie acest articol!