Rapide E este primul model 100% electric de la Aston Martin
20.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Aston Martin a profitat de Salonul Auto de la Shanghai pentru a dezvalui versiunea de serie a primului sau model 100% electric. Este vorba de Rapide E, o surpriza nu tocmai mare, deoarece producatorul a tot anuntat lansarea, in ultimele luni.

Cum era de asteptat, Rapide E a fost dezvoltat in colaborare cu departamentul de inginerie de la Williams. Este echipat cu doua motoare electrice montate in spate, care dezvolta o putere de 610 CP si un cuplu de 950 Nm.

Bateria, amplasata sub capota, are o capacitate de 65 kwh si asigura o autonomie de peste 320 km, conform normelor WLTP.

Performantele sunt pe masura: de la 0 la 100 km/h in mai putin de 4 secunde si doar 1,5 secunde pentru a trece de la 80 la 110 km/h.

Pentru aceasta versiune cu zero emisii, inginerii si-au propus sa amelioreze aerodinamica, prin reproiectarea partii din fata, marirea parasocului din spate si redesenarea jantelor. Din punct de vedere estetic, regasim un calandru fagure, iar interiorul este garnisit cu elemente din fibra de carbon, bordul fiind dominat de un display de 10 inch.

Aston Martin va fi produs in doar 155 de exemplare, la uzina din St Athan, Tara Galilor. Cererile sunt foarte multe, iar pretul s-ar putea situa intre 200.000 si 230.000 de lire sterline. Livrarile ar trebui sa inceapa in ultimul semestru din 2019. In fine, dupa cum am mai relatat, Rapide E promite si o spectaculoasa cariera… cinematografica, alaturi de James Bond!

Distribuie acest articol!