Ford a confirmat: noul SUV Puma va fi produs la Craiova, alaturi de EcoSport
03.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Ford a declansat campania de teasing pentru noul SUV Puma cu o prima imagine si cu o serie de detalii referitoare la acest noul model, informatii din care am retinut cele de mai jos.

Noul Ford Puma este un SUV care se lauda cu un design exterior extraordinar, cu o flexibilitate ce ofera cea mai mare capacitate a portbagajului din segment si cu tehnologia de propulsie mild-hybrid de 48 de volti.

Situat in gama intre EcoSport si Kuga, Puma va intra in vanzare la finalul acestui an si va fi produs, alaturi de EcoSport, la uzina Ford din Craiova, in urma unei investitii incepute in anul 2008, care astazi totalizeaza aproape 1,5 miliarde de euro.

Prima imagine a lui Ford Puma releva elemente importante de design, implicit blocurile optice distinctive si liniile atletice, seducatoare si aerodinamice. Alaturi de proportiile de SUV, care permit o garda la sol ridicata, acestea determina o experienta plina de incredere la volan si un portbagaj care ofera o capacitate de top in segment: 456 de litri. Puma vine cu o solutie inovatoare de depozitare, conceputa in urma discutiilor cu clientii si ofera un portbagaj versatil, capabil sa gazduiasca doua genti de golf asezate in pozitie verticala.

Tehnologia Ford EcoBoost Hybrid va optimiza eficienta lui Puma la nivelul consumului de combustibil, oferind in acelasi timp un raspuns incisiv si performante ridicate, cu un varf de putere de 155 CP. Un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG) inlocuieste clasicul alternator, permitand recuperarea si stocarea energiei care de obicei se pierde in timpul franarii si rularii libere (coasting). Astfel, sistemul incarca un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volti racit cu aer.

BISG se comporta si ca un motor electric, completandu-se cu motorul 1.0 EcoBoost cu trei cilindri. Acesta utilizeaza energia inmagazinata in baterii pentru a schimba sursa cuplului (fenomen care reduce sarcinile asupra motorului pe benzina pentru a maximiza economia de carburant) si pentru a suplimenta cuplul (ceea ce creste cuplul maxim dezvoltat de sistemul de propulsie, optimizand performantele).

Puma se alatura unei game in expansiune de SUV-uri si crossovere Ford la nivel european. SUV-urile reprezinta acum mai mult de 20% din vehiculele comercializate de Ford in Europa. Vanzarile de SUV-uri Ford au crescut in 2018 la nivel european cu peste 19 procente.

Sursa: comunicat de presa Ford Romania

Distribuie acest articol!