Noul Peugeot 508, disponibil in Romania
09.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Noul Peugeot 508 poate fi comandat la toti concesionarii autorizati ai marcii din Romania, incepand cu luna aprilie 2019. Preturile noului sedan pornesc de la 24.633 de euro, TVA inclus (pentru versiunea 508 Active 1.5 BlueHDi STT 130 CP BVM6).

Noul Peugeot 508 este schimbat cu totul. Noua sa silueta este mai compacta si mai joasa. Noul design exterior este mai percutant si mai robust, in timp ce interiorul spectaculos gazduieste o evolutie a specaculosului Peugeot i-Cockpit. Manevrabilitatea exemplara, motorizarile noi, numeroasele tehnologii si saltul generational fac din Peugeot 508 un standard de clasa mondiala al urcarii in gama a marcii franceze.

Pe piata europeana, sedanul traditional din segmentul D a cunoscut o stagnare in ultimii patru ani, dupa mai mult de un deceniu de declin. Atacat din toate partile de o multime de siluete, in special de pe segmentul SUV-urilor, sedanul reuseste sa se impuna pe piata doar oferind o gama mai variata de modele si adoptand o identitate mai pronuntata.

In acest context, obiectivul noului Peugeot 508 a fost clar: acela de a se distanta de silueta conventionala cu patru usi si portbagaj cu capac si de a deveni un sedan coupé radical de tip fastback cu 5 usi.

Noul Peugeot 508 beneficiaza, de asemenea, de noua generatie de motoare Euro 6.2 PureTech si BlueHDi (cu tehnologie SCR avansata) pentru cele mai bune valori ale emisiilor de CO2.

Exista doua motoare pe benzina noi dezvoltate de baza motorizarii PureTech 1.6L: PureTech 180 S&S EAT8 si PureTech 225 S&S EAT8 (doar pe versiunea GT). Acestora li se alatura patru unitati diesel bazate pe motorizarile BlueHDi 1.5 si 2.0: BlueHDi 130 S&S BVM6 (singura in asociere cu transmisie manuala cu 6 rapoarte), BlueHDi 130 S&S EAT8, BlueHDi 160 S&S EAT8 si BlueHDi 180 S&S EAT8.

Noul Peugeot 508 este fabricat la uzina din Mulhouse, in timp ce sistemul de propulsie este conceput la fabricile din Trémery si Douvrin.

Sursa: comunicat de presa Trust Motors

Distribuie acest articol!