Cu ce noutati vine BMW X1 in versiune facelift
29.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

Noua actualizare a modelului BMW X1 aduce, alaturi de designul nou, un nivel ridicat de versatilitate si o serie de dotari cu echipamente de ultima ora. X1 dispune de motoare BMW TwinPower Turbo cu trei si cu patru cilindri si tractiunea integrala inteligenta BMW xDrive.

Cea de-a doua generatie BMW X1 s-a dovedit un real succes. La finalul lui 2018, cel mai mic SAV al marcii a devansat pentru prima data BMW X5 din topul celor mai vandute modele BMW din Romania. Acum, actualizarea de model asigura faptul ca modelul Sports Activity Vehicle de clasa compacta se va mentine pe o pozitie de varf in piata.

Noul design vine cu revizuiri regasindu-se in fata si in spate. Fiecare varianta de model – de la BMW X1 de baza pana la xLine, Sport Line si M Sport – a primit o prezenta vizuala independenta, adaptata precis la profilul sau de caracter. Noul BMW X1 emana o aura impunatoare, mai dominanta, in partea frontala, unde grila cu „rinichii” care acum se unesc in centru, este combinata cu noile faruri LED adaptive.

Designul este imbunatatit suplimentar de trei noi culori pentru exterior – Jucaro Beige metalizat, Misano Blue metalizat (exclusiv pentru modelul M Sport) si BMW Individual Storm Bay metalizat – si patru designuri noi de jante.

La lansare in vara 2019, toate motoarele pe benzina si diesel vor indeplini standardul de emisii EU6d-temp; BMW X1 sDrive16d si BMW X1 xDrive25d indeplinesc deja normele EU6d. Puterea generata de motoarele cu trei si cu patru cilindri este transferata prin intermediul tractiuni integrale inteligente BMW xDrive sau printr-o configuratie cu tractiune fata de ultima ora.

BMW X1 sDrive16d – disponibil fie cu cutie de viteze manuala, cu sase trepte, fie cu transmisie cu dublu ambreiaj, cu sapte trepte, dispune de 116 CP. Trecand la performante sportive, BMW X1 xDrive25d dezvolta o putere maxima de 231 CP si un cuplu de 450 Nm si accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,6 secunde. BMW X1 xDrive25i este unul dintre cele mai performante modele din gama in ceea ce priveste dinamica. Motorul de 231 CP este combinat cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. BMW X1 xDrive25i sprinteaza de la 0 la 100 km/h in doar 6,5 secunde.

Eficienta impresionanta a versiunilor pe benzina si diesel oferite pentru noul BMW X1 deschid apetitul pentru aparitia primului BMW X1 cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Debutul de anul viitor al noului model va face ca BMW sa-si extinda din nou portofoliul de automobile electrificate. BMW X1 xDrive25e – intra in productie in martie 2020 – este echipat cu a patra generatie a tehnologiei de baterii BMW, care ofera acumulatorului o capacitate bruta de 9,7 kWh. In consecinta, BMW X1 plug-in hybrid poate acoperi peste 50 km in regim pur electric.

Unul dintre punctele de atractie ale interiorului BMW X1 este displayul central. Ecranul de 6,5 toli (16,51 cm), montat central, este inclus standard in echipare. Daca este comandat sistem de navigatie, in cadrul pachetului vin fie monitorul de 8,8 toli (22.35 cm), fie noul display tactil de 10,25 toli (26,04 cm), care poate fi operat cu ajutorul controlerului BMW iDrive, a controlului vocal sau al tehnologie touchscreen.

Sursa: comunicat de presa BMW Group Romania

Distribuie acest articol!