Renault a prezentat primul sau SUV coupé, Arkana
25.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

La aproape un an de la prezentarea conceptului, Renault anunta lansarea versiunii de serie a primului sau SUV coupé, denumit Arkana. Este un model destinat exclusiv pietei din Rusia, produs la uzina Renault din Moscova, comercializarea urmand sa debuteze in vara acestui an.

Ca aspect exterior, varianta de productie nu difera de show-car. Masoara 4,54 m lungime (cu 5 cm mai mult decat un Kadjar) si are garda la sol de 20,8 cm. Interiorul beneficiaza de o plansa de bord generoasa, dotata cu instrumentar analogic in combinatie cu sistemul multimedia Easy Link (Android Auto, Apple CarPlay si Yandex Auto), disponibil pe un display cu diagonala de 8 inch.

Arkana beneficiaza de sistemul Multi-Sense, care ofera posibilitatea de a alege intre trei stiluri de rulaj (Eco, Sport si My Sense) si opt culori pentru ambianta interioara.

Portbagajul ofera un volum cuprins intre 508 si 1.333 litri (cu bancheta spate rabatata).

Motorizarea este asigurata de agregatul 1.3L TCe de 150 CP si 250 Nm, cunoscut de pe Renault Captur sau Dacia Duster, insa oferit in premiera in Rusia. Transmisia este X-Tronic, pe doua sau patru roti (transmisie integrala inteligenta All Mode 4×4-i).

La momentul lansarii va exista o versiune speciala, denumita Edition One (TCe 150, 4×2, CVT X-Tronic) si oferita la pretul de aproximativ 19.700 euro.

Distribuie acest articol!