Parteneriatul dintre Ford si Volkswagen se extinde la automobilele electrice si autonome
13.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

La inceputul acestui an, Volkswagen si Ford au incheiat un parteneriat in domeniul vehiculelor comerciale si pick-up. De la bun inceput s-a stiut ca parteneriatul celor doi giganti ai industriei auto nu se va rezuma la atat, urmand sa fie extins in domeniul vehiculelor electrice si autonome.

Initiate de cateva luni bune, negocierile dintre Ford si Volkswagen, pentru stabilirea unei aliante strategice, care in lumea auto a primit deja numele FordWagen, “au avansat si sunt aproape de finalizare”, dupa cum a declarat recent chiar presedintele Grupului Volkswagen, Herbert Diess (foto, dreapta, aici alaturi de Jim Hackett, CEO Ford).

Gratie acestui parteneriat, Ford va avea acces la platforma MEB, special conceputa de concernul german pentru automobilele electrice. In contrapartida, constructorul german va beneficia de tehnologia dezvoltata de Argo AI, filiala Ford specializata in vehicule autonome.

Colaborarea cu Ford are si o importanta geostrategica deosebita pentru Volkswagen, in contextul razboiului commercial dintre China si SUA. “Suntem un grup puternic legat de China si avem nevoie de o contragreutate. Fara un angajament ferm in Statele Unite, riscam, intr-un context comercial nefavorabil, sa ajungem intr-o situatie de criza”, explica Diess.

Oficializarea acestui parteneriat germano-american ar putea avea loc in cursul saptamanilor viitoare.

Distribuie acest articol!