Topul vanzarilor electrice dupa primele patru luni din 2019
01.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Intr-un articol din 28 martie, intitulat Este Model 3 meteoritul care va distruge dinozaurii din industria auto?treceam in revista mai multe miscari majore din industria auto globala si prognozam ca Model 3 va avea un impact major asupra vanzarilor de automobile electrice si va perturba serios categoria premium.

Dupa doar doua luni si jumatate de vanzare pe pietele majore europene si doua luni in China, „efectul Model 3” este vizibil pentru cei ce urmaresc staticile de vanzari si inmatriculari.

Pe baza informatiilor puse la dispozitie de EV sales, am alcatuit Top 10 cele mai vandute automobile 100% electrice inmatriculate in Europa si pe plan global in perioada ianuarie – aprilie 2019.

Dupa doar doua luni si jumatate de livrari, Tesla Model 3 domina, la mare distanta a incasarilor, clasamentul in Europa.

Pe plan global, dominatia Tesla Model 3 este si mai categorica, cu toate ca este de departe cel mai scump automobil electric din clasament. Acesta include cinci modele livrate (deocamdata) doar in China, cea mai mare piata mondiala pentru autovehicule electrice, pe cale sa depaseasca doua milioane de inmatriculari anul acesta.

Este usor de anticipat ca lansarea productiei de Model 3 la Shanghai va transforma dominatia actuala intr-o pagina de istorie automobilistica, inceputa in Silicon Valley de o echipa de vizionari, ce par ca nu pot fi opriti de numeroasele piedici puse in cale.

db

Distribuie acest articol!