MINI prezinta Cooper SE, primul sau model 100% electric de serie
09.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

MINI a dat astazi publicitatii primele imagini si informatii oficiale cu versiunea finala a primului sau model de serie cu propulsie pur electrica. Acesta este, in acelasi timp, primul automobil din segmentul premium al clasei mici cu o astfel de propulsie.

Cooper SE dispune de 184 CP si pana la 270 km autonomie. Este dotat cu o baterie litiu-ion cu o capacitate bruta de 32,6 kWh, amplasata in podea, ceea ce inseamna ca nu exista niciun fel de limitari in ceea ce priveste volumul portbagajului in comparatie cu modelul MINI Hatch (3 usi) cu propulsie conventionala.

Inspirat puternic din conceptul Mini Electric din 2017, modelul electric ramane fidel stilului marcii, insa, spre deosebire de modelele cu propulsie termica, are un design specific. Este usor de recunoscut dupa galbenul prezent optional pe calandru, retrovizoare si jante.

Si la bord se regaseste aceeasi organizare cu care ne-a obisnuit MINI, insa retine atentia display-ul cu diagonala de 5,5 inch.

Cum spuneam, volumul portbagajului ramane nemodificat fata de versiunea ”clasica”: de la 211 pana la 731 litri. Greutatea la gol este de 1.365 kg, cu 145 kg mai mult fata de Mini Cooper S cu 3 usi si transmisie Steptronic.

Dintre dotarile specifice ale versiunii electrice mai trebuie mentional sasiul modificat, cele 4 moduri de pilotaj disponibile la alegere si un sistem de recuperare a energiei configurabil pe doua niveluri.

Echiparea standard include faruri LED, aer conditionat pe doua zone, incalzire cu tehnologie de pompa de caldura, incalzire auxiliara, frana de parcare electrica si Connected Navigation.

Poate fi incarcat la o sursa casnica, la wallbox sau la statiile de incarcare publice, incarcarea rapida cu curent continuu fiind posibila pana la 50 kW.

Accelereaza de la 0 la 60 km/h in 3,9 secunde si de la 0 la 100 km/h in 7,3 secunde, iar viteza maxima este limitata la 150 km/h.

Noul MINI Cooper SE este echipat standard cu o avertizare acustica a pietonilor. Un sunet distinctiv creat special pentru MINI Cooper SE este generat printr-un sistem de difuzoare. Designul sunetului la turatii reduse garanteaza o prezenta acustica pe sosea care este specifica MINI.

Sursa: comunicat de presa BMW Group Romania

Distribuie acest articol!