Primul BMW Seria 2 Gran Coupé se afla in faza finala de teste
24.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

Cu un camuflaj tipic modelelor de preproductie, BMW a dat publicitatii un set de imagini teaser cu primul model Seria 2 Gran Coupé. Codurile QR adaugate pe camuflajul distinctiv directioneaza spre pagina web cu primele informatii despre noul model. Redam mai jos comunicatul de presa difuzat cu aceasta ocazie.

Amprenta finala a fost pusa in prezent pe primul BMW Seria 2 Gran Coupé ca parte a fazei finale de teste. Iar noul coupé cu patru usi pentru segmentul premium al clasei compacte a pornit intr-un miniturneu de autopromovare in calatoriile sale de reglare din zona München. Premiera mondiala va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles, in noiembrie 2019, iar lansarea pe piata la nivel mondial este programata in primavara 2020.

BMW aduce conceptul de coupé cu patru usi, care s-a bucurat deja de un mare succes in clasele superioare de automobile, si in segmentul compact premium. Primul BMW Seria 2 Gran Coupé isi sarbatoreste aparitia cu o doza noua de individualitate, aspect estetic si angajament emotional, sustinute de o tehnologie inovatoare de conectivitate, operare si control, caracter practic in utilizare cotidiana si calitati dinamice exceptionale. Aceasta interpretare spectaculoasa a sedanului clasic este sustinuta de arhitectura cu tractiune fata a BMW si impartaseste o serie de dezvoltari tehnologice cu recent lansatul BMW Seria 1. Asemenea partenerului sau din segmentul compact premium, BMW Seria 2 Gran Coupé utilizeaza tehnologia de ultima ora a sasiului si sistemele inovatoare de control pentru a ridica standardul in ceea ce priveste dinamica si agilitatea.

O caracteristica a arsenalului tehnic al noului automobil este tehnologia ARB (limitarea patinarii rotii in apropierea actuatorului) disponibila la BMW i3. ARB utilizeaza un controler de alunecare pozitionat direct in unitatea de control al motorului, nu in unitatea de control pentru sistemul rather DSC (controlul dinamic al stabilitatii). Eliminarea cailor lungi de semnal inseamna ca informatia este transmisa de trei ori mai repede, in timp ce conducatorul percepe ca patinarea rotii este controlata de pana la 10 ori mai rapid. Aceasta tehnologie inovatoare de control al tractiunii este combinata cu BMW Performance Control (distributia momentului de cuplu) – disponibila tot standard – pentru a furniza o experienta directa si intensa a condusului atat cu tractiunea fata, cat si cu tractiunea integrala BMW xDrive a BMW M235i xDrive. Varful de gama sportiv este echipat cu cel mai puternic motor cu patru cilindri din portofoliul BMW Group, care produce 225 kW (306 CP). De asemenea, vine echipat standard cu nou dezvoltatul diferential mecanic Torsen cu patinare limitata, care ofera automobilului o latura si mai sportiva prin crearea unei efect de blocare intre rotile fata.

Primul BMW Seria 2 Gran Coupé isi completeaza liniile sportive, elegante si extrovertite cu conectivitate de ultima ora si niveluri generoase de spatiu. Prin urmare, are toate calitatile pentru a alimenta entuziasmul clientilor noi, orientati spre design, din zonele urbane cu placerea condusului traditionala pentru BMW.

Sursa: comunicat de presa BMW Group Romania

Distribuie acest articol!