Kamiq, cel mai mic SUV de la Skoda, a intrat in productie
12.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

Skoda a demarat productia noului sau SUV Kamiq, la uzina de la Mlada Boleslav, Republica Ceha. Kamiq este al treilea si cel mai mic SUV Skoda disponibil pe piata europeana.

Skoda Kamiq este un crossover sau SUV urban, care masoara 4,24 metri in lungime, fiind fratele mic al lui Kodiaq (4,70 m) si Karoq (4,38 m).

Skoda anunta ca a investit aproximativ 100 de milioane de euro in capacitatea productiva, pentru a integra noul model pe liniile de asamblare de la Mlada Boleslav, acolo unde se mai produc modelele Octavia, Fabia, Scala si Karoq.

In Grupul Volkswagen, Skoda Kamiq are drept modele echivalente pe Volkswagen T-Cross si SEAT Arona. Traditionala concurenta franceza din acest segment este bine reprezentata, de proaspat innoitele modele Peugeot 2008 si Renault Captur, acesta din urma fiind deja un lider traditional al segmentului.

In fine, trebuie remarcata relativa discretie in care Kamiq porneste la drum, in contrast cu ampla campanie facuta de producator pentru Scala. Cele doua modele sunt foarte apropiate, Kamiq fiind, practic, o versiune ”inaltata” a lui Scala. Desi debuteaza cumva in umbra Scalei, sa speram ca acest lucru nu va fi valabil si in privinta succesului pe piata pentru cel mai mic SUV Skoda.

Kamiq va fi disponibil la dealeri incepand din toamna acestui an.

Distribuie acest articol!