Tesla isi mareste avantajul pe plan global
01.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce analistii de la EVsales au finalizat compilarea inmatricularilor globale de autovehicule electrice in prima jumatate a anului 2019, nu au mai ramas multe cuvinte de spus. Cresterea cu 104% a vanzarilor de automobile electrice cu acumulator, fata de acesi perioada din 2018, in timp ce majoritatea industriei raporteaza scaderi de vanzare, este suficienta.

Asa cum am prognozat, la o luna dupa inceperea livrarilor globale, intr-un articol intitulat „Este Model 3 meteoritul care va distruge dinozaurii din industria auto?„, Tesla domina copios cu Model 3 pe plan mondial clasamentele intocmite dupa numarul vanzarilor, dar si mai puternic pe cel al veniturilor, Model 3 fiind aproximativ de doua ori mai scump decat orice model electric din Top 15 mondial, cu exceptia Model X (locul 13).

Merita subliniat faptul ca acest rezultat a fost obtinut cu cateva limitari serioase pentru productie si distributie:

1. Productia intr-o singura fabrica de asamblare, in Fremont, California, si livrarea pe alte piete cu vaporul.

2. Inceperea livrarilor in Europa la jumatatea lunii februarie, in China in martie si in tarile cu circulatia pe stanga in aprilie si mai.

3. Taxarea reciproca intre SUA si China a afectat in repetate randuri pretul pe piata chineza.

In cea de-a doua jumatate a anului 2019, Tesla va beneficia de lectiile invatate in primele luni de livrare internationala, de optimizarea transportului si distributiei in Europa, iar spre sfarsitul anului de primele Model 3 produse in noua fabrica de la Shanghai.

Este dincolo de orice indoiala ca in 2019, Tesla nu mai poate fi ajunsa de niciun concurent in domeniul automobilelor electrice. Prognoza noastra este ca realitatea americana, unde Model 3 domina categoria premium indiferent de motorul utilizat, se va instala treptat si pe alte piete, in asa fel incat la finalul anului vom compara vanzarile de Model 3 cu BMW Seria 3, Mercedes Clasa C si Audi A4, campionii de drept ai acestei categorii.

Doar atunci vom sti cu siguranta daca Model 3 este intr-adevar meteoritul care va distruge dinozaurii din industria auto.

db

Distribuie acest articol!