A patra generatie moderna Skoda Octavia, gata de lansare
02.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

Skoda, care sarbatoreste anul acesta implinirea a sase decenii de la aparitia modelului Octavia, a anuntat ca noua generatie a acestuia va fi prezentata peste putin timp.

Inainte de a ne referi la mult asteptata Octavia 4, va propunem o scurta incursiune in timp. Productia primei generatii a inceput in 1959. Numele Octavia provine din latina si inseamna „a opta”, facand astfel referire la al optulea model lansat de Skoda dupa Al Doilea Razboi Mondial. Prima generatie s-a asamblat la uzina de la Mlada Boleslav, in Republica Ceha, alaturi de S440 si S445.

Primele exemplare produse dispuneau de un motor in patru cilindrii de 1,1 litri, care dezvolta o putere de 40 CP, transferata la rotile din spate, prin intermediul unei cutii de viteze in patru rapoarte. Viteza maxima era de 110 km/h, iar consumul mediu, de 7,7 litri/100 km.

Modelul a fost produs in multiple variante (Super, Touring Sport, Combi), iar productia a fost oprita in 1971. Octavia a fost resuscitata in 1996, de Grupul Volkswagen, care a cumparat constructorul ceh, modelul modern fiind vandut in 6,5 milioane de exemplare.

Skoda Auto a anuntat oficial ca cea de-a patra generatie Skoda Octavia din era moderna a acestui model va fi prezentata oficial pe 11 noiembrie 2019, la Praga. In asteptarea acesteia, cea mai arzatoare intrebare este legata de noutatile cu care va fi dotata.

Ca aspect, noua Octavia va mai castiga putin in volum, comparativ cu actuala generatie, fiind mai apropiata, ca dimensiuni si aspect, de actualul Superb. Se va reveni la aspectul clasic al farurilor, renuntandu-se la desenul actual, cu faruri duble, introdus la versiunea facelift din 2017.

Interiorul va fi dominat de un ecran multimedia cu aspect de tableta, postat central, instrumentarul de bord fiind revizuit in totalitate, iar volanul se pare ca va avea un design complet nou.

Sub capota sunt asteptate motorizari cu tehnologie mild hybrid si plugin hybrid. La fel ca la generatiile anterioare, gama va fi completata de versiunile RS si Combi.

Credit foto: kolesa.ru

Distribuie acest articol!