Mercedes prezinta Maybach GLS
27.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes prezinta varianta ultraluxoasa a lui GLS, o data cu aparitia versiunii Maybach, un blazon transformat intr-un… nivel de echipare (de top, ce-i drept) de la Mercedes, care inca ne mai aminteste de constructorul independent care era odinioara.

Mercedes-Maybach GLS 600 adopta pentru propulsie un V8 de 4,0 litri, biturbo de 550 CP si candideaza cu sanse mari la titlul neoficial de cel mai luxos SUV german.

Se pare ca GLS nu este suficient de luxos pentru anumiti clienti! Tocmai de aceea, Mercedes a lansat o versiune pe care a botezat-o Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic. Mercedes a dezvoltat o versiune speciala de motorizare, un V8 4.0 biturbo, pe care il gasim si la alte modele ale grupului, cu un cuplu intre 558 si 730 Nm. Motorul intra in familia EQ, cu o electrificare mild-hybrid de 48V. Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde si are viteza maxima limitata electronic la 250 km/h.

In versiunea standard, GLS Maybach are o suspensie pneumatica pilotata Airmatic, dar trebuie apelat la optionale pentru a primi un sasiu cu E-Active Body Control. Suspensia (care coboara automat in momentul deschiderii unei portiere, pentru a facilita accesul) dispune de un mod special, denumit chiar „Maybach” si disponibil in plus fata de cele obisnuite.

Din punct de vedere estetic, la exterior sunt putine schimbari fata de gama de lux GLS, insa cele mai vizibile sunt logo-ul Mybach, grila specifica si jantele impozante, de 22 sau 23 inch, in functie de dorinta clientului.

In interior regasim un intreg univers Mercedes, cu sistemul MBUX, fotolii spate individuale, ultraconfortabile, reglabile electric prin intermediul unei tablete.

GLS Maybach va fi comercializat din al doilea semestru al anului 2020, la un pret care nu a fost inca anuntat.

Distribuie acest articol!