Noul BMW M2 CS
09.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

BMW M GmbH lanseaza un nou model de exceptie, in editie limitata: noul BMW M2 CS ofera un plus semnificativ de performante fata de BMW M2 Competition si continua succesul obtinut deja de BMW M3 CS si BMW M4 CS. Noul model nu vine doar cu un plus de putere si acceleratii mai perfromante, dar cu noi echipamente pentru acest segment – de la frane ceramice la anvelope cup, Michelin Pilot Sport Cup 2, de la amortizoare reglabile (o premiera pentru M2), pana la componente de caroserie din fibra de carbon (CFRP).

O serie de elemente de design realizate din plastic armat cu fibra de carbon (CFRP) asigura faptul ca BMW M2 CS iese in evidenta fata de BMW M2 Competition. Printre acestea se numara capota nou conceputa, acoperisul realizat integral din CFRP (o premiera pentru BMW M2), noul spliter frontal, spoilerul gurney si difuzorul spate.

Motorul twin-turbo cu sase cilindri dispusi in linie de trei litri dezvolta o putere de 331 kW (450 CP), cu 29 kW (40 CP) peste cea a BMW M2 Competition. Performantele sunt obtinute cu doua turbocompresoare monoscroll, injectie directa, controlul dinamic al valvelor de admisie VALVETRONIC si sistemul de sincronizare a valvelor Double-VANOS. Puterea maxima este livrata la un vraf de turatie de 6250 rpm, in timp ce cuplul maxim de 550 Nm este asigurat intre 2350 si 5500 rpm. Puterea motorului este transferata la drum sau pista prin intermediul suspensiei M cu amortizare adaptive – anterior rezervata modelelor M4 – si a anvelopelor Michelin Pilot Sport Cup 2. Un plus de dinamism este asigurat prin diferentialul autoblocant spate care in numai 150 ms poate genera efectul maxim de blocare de 2500 Nm. Performantele pentru sprintul 0-100 km/h sunt de 4 secunde pentru versiunea cu cutie automata si 4,2 secunde pentru versiunea echipata cu cutie manuala.

Cockpitul BMW M2 CS combina o aparitie exclusiva cu sentimentul sportiv al elegantei Alcantara si designul ultrausor inovator. De exemplu, consola centrala este realizata integral din fibra de carbon ultrausoara, iar CFRP este utilizat pentru manerele si decoratiunile usilor. Scaunele M Sport ultrausoare de la BMW M4 CS adauga un alt punct de atractie vizual si ergonomic. Cu designul lor tip scoica, aceste scaune imbracate in Alcantara si piele Merino, cu cusaturi rosii contrastante, reprezinta o legatura clara cu circuitul si asigura un sprijin lateral excelent chiar si la pilotaj pe circuit. Volanul M Sport optional, imbracat in Alcantara exclusiva si cu marcaj rosu central, completeaza tematica motorsportului. Alcantara este utilizata si pentru cotiera din consola centrala, precum si pentru o banda decorativa de pe panoul de instrumente ce poara logo-ul CS mare si rosu.

Preturile pentru BMW M2 CS incep de la 95.000 de euro cu TVA inclus pentru Germania, pretul pentru Romania urmeaza a fi comunicat la o data ulterioara.

Sursa: comunicat de presa BMW Group Romania

Distribuie acest articol!