Un automobilist german a depășit un milion de kilometri, cu un automobil electric
03.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Proprietarul unui automobil Tesla Model S, care și-a cumpărat mașina în 2013, a depășit un milion de kilometri. Atingerea acestei cifre simbolice s-a făcut în prezența unui expert, pentru a valida performanța.

O mașină electrică prezintă câteva avantaje certe, în materie de fiabilitate și întreținere: mai puține piese în comparație cu un motor termic și mult mai puține (sau chiar deloc) schimburi de filtre sau lichide, cu exceptia lichidului de răcire de la baterie. Proprietarul german al unui automobil Tesla Model S, un agricultor aflat la pensie, rulează aproape fără oprire de când are mai mult timp liber: mai mult de 600 km pe zi.

Modelul ales de el este ideal pentru distanțe lungi, iar eroul nsotru a ținut ca cei un milion de kilometri parcurși de mașină de-a lungul a 6 ani, să fie validați de un expert. Pensionarul, în vârstă de 56 de ani, spune că plimbarea cu mașina este pentru el o modalitate plăcută de a-și petrece timpul liber.

Dar se poate atinge un asemenea kilometraj cu o mașină originală? Răspunsul este nu, chiar și pentru Tesla. Un model cu propulsie termică ar fi cerut schimbări de ambreiaj, de motor sau de cutie de viteze, în caz de pierdere a compresiei sau de uzură a transmisiei. Proprietarul a schimbat motorul de trei ori și o singură dată bateria. Trebuie semnalat că primele două schimbări de motor au fost făcute rapid, din cauza unei probleme privind durabilitatea lui. Motorul actual funcționează fără probleme de mai bine de câteva sute de mii de kilometri.

Bateria actuală afișează 470.000 km și era de ocazie în momentul schimbării. Pneurile fac față unui parcurs respectabil, de 50.000 km, în ciuda cuplului important al Modelului S. Cheltuielile consemnate în afara garanției s-au ridicat la 13.000 de euro.

Tesla nu impune revizii, cum este în cazul oricărui automobil cu motor termic. Clienții pot trece pe la un atelier ca să-și verifice mașina, însă o electrică nu are nevoie de revizii la intervale prestabilite.

Distribuie acest articol!