Cel mai mic SUV Alfa Romeo va rivaliza cu Nissan Juke și Audi Q2
27.01.2020
        
Distribuie acest articol!   

În gama Alfa Romeo există deocamdată un singur SUV, Stelvio, însă lucrurile ar urma să se schimbe în viitorul apropiat, prin apariția a încă două astfel de modele.

Un SUV compact, dezvoltat pe baza conceptului Tonale, ar urma să își facă intrarea anul acesta sau cel târziu în 2021. După cum am mai relatat, acest model va împărți platforma cu Jeep Compass și va fi disponibil cu motorizare hibridă reîncărcabilă.

Cel de-al treilea model din această categorie va fi un crossover, cu motorizare clasică, dar și electrificată – primul model Alfa Romeo 100% electric! Ar urma să apară în cel mult doi ani și se dorește a fi un SUV urban, rival pentru Nissan Juke și Audi Q2.

Fuziunea grupurilor PSA și FCA îi va oferi constructorului italian acces la platforma tehnică și toată tehnologia PSA, pentru ca acest model să fie dezvoltat rapid, în special în varianta electrică. Este de așteptat, așadar, să fie utilizată așa-numita Compact Modular Platform (CMP), care se regăsește deja la noile Peugeot e-208 și Opel Corsa-e.

Distribuie acest articol!