Volkswagen anunță borna de încărcare ultrarapidă a viitorului
14.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Dezvoltarea unor rețele de borne reîncărcabile este un obiectiv prioritar al constructorilor de automobile, pentru a susține ofensiva pe segmentul modelelor electrice. În acest context, Volkswagen a anunțat recent crearea unei borne de încărcare ultrarapidă, care va deveni funcțională pe autostrăzile germane din al doilea semestru al lui 2020.

Mai mulți constructori, precum BMW, Daimler, Ford și Hyundai, s-au implicat deja în implementarea rețelei europene de borne de încărcare Ionity, iar Volkswagen a anunțat, la rândul său, că a creat un prototip al unei „borne de încărcare ultrarapidă a viitorului”.

Realizat în cadrul unei cooperări între E.ON și Volkswagen Group Components, acest dispozitiv se vrea inovator și flexibil. Poate fi instalat „oriunde și la un preț destul de scăzut, fără să necesite lucrări sau racord la rețeaua electrică”, anunță constructorul german.

„Bornele sunt instalate după principiul plug and play, ceea ce înseamnă că este suficient să fie poziționate, racordate și configurate online. Vor putea încărca două vehicule electrice în același timp, cu maximum 150 kW, oferind energie pentru o autonomie de aproximativ 200 km în 15 minute”, precizează Volkswagen.

Volkswagen Group Components va începe producția de serie a acestor borne în cursul acestui an, iar din al doilea semestru din 2020, E.ON va testa intensiv șase stații-service pe autostrăzi, înainte de a lansa primele borne, sub numele E.ON Drive Booster.

Distribuie acest articol!