Noul MINI electric a debutat pe piaţa din România
29.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

BMW Group România anunță, printr-un comunicat de presă din care spicuim aici, că noul Cooper SE, primul automobil electric produs în serie mare din istoria mărcii MINI, a debutat pe piaţa românească.

Comunicatul precizează că, prin intrmediul programului Rabla Plus, au fost încasate deja avansuri care acoperă 20% din targetul pentru acest model în 2020, în România, însă fără a da cifre referitoare la volume.

MINI Cooper SE este dotat cu un motor de 135 kW/184 CP și are o baterie litiu-ion cu o capacitate utilă de 32,6 kWh care permite o autonomie de până la 270 km. Este oferit cu un cablu de încărcare (staţie mobilă) pentru prize de 220V.

Automobilul este produs în Marea Britanie, pe linia de producţie a uzinei MINI din Oxford, alături de versiunile cu propulsie convenţională ale modelului.

La o echipare comparabilă, preţul noului MINI Cooper SE este la nivelul unui MINI Cooper S cu motor pe benzină şi performanţe similare. Preţul de pornire pentru MINI Cooper SE este de 33.201 euro cu TVA. Dacă se ia în considerare programul Rabla Plus, cu un suport de 45.000 lei, noul MINI electric ajunge la un nivel de preţ comparabil cu MINI Cooper.

Sursa: BMW Group România

Distribuie acest articol!