BMW Seria 5 facelift - electrificare generalizată
28.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

BMW a prezentat informațiile oficiale referitoare la versiunea facelift a actualei generații Seria 5, care va fi disponibilă din vară. Un design rafinat, tradiționalul calandru cu un aspect angular, noi elemente de asistență la condus și propulsia electrificată sunt principalele noutăți.

BMW Seria 5, disponibil în versiunile Sedan (G30) și Touring (G31), va beneficia acum şi de un sistem de propulsie hibrid plug-in. Utilizarea tehnologiei ”mild hybrid”, cu generator-starter de 48V, va fi extinsă la toate modelele cu motorizare cu patru sau şase cilindri.

Cele mai importante dotări noi de interior includ sistemul de afişare şi operare, care cuprinde acum şi un display central de până la 12,3 inch (31,24 cm). În plus, introducerea sistemului de operare BMW 7 aduce clienţilor serviciile Asistentului personal inteligent BMW. De exemplu, prin adăugarea opţională a asistentului de control al direcţiei şi al benzii – cu funcţiile de navigaţie activă şi, ca noutate, formarea automată a benzii de urgenţă – la lista sistemelor de asistare a condusului, noul BMW Seria 5 face noi paşi spre condusul autonom.

Oferta de motorizare hibrid plug-in va include noua variantă 545e xDrive, care asociază un bloc pe benzină în 6 cilindri cu un motor electric, pentru o putere totală de 394 CP. Există și o variantă mai abordabilă, 530e, cu sau fără tracțiune integrală, a cărei putere a urcat de la 252 la 292 CP.

Toate celelalte motoare în 4 sau 6 cilindri dispun de tehnologie ”mild hybrid”, cu generator-starter de 48V și un mic acumulator pentru energia recuperată la frânare. Singura motorizare convențională care ”a scăpat” de electrificare este cea V8 de 4,4 litri și 530 CP, de pe M550i.

Transmisia standard pentru toate versiunile este cea automata Steptronic cu 8 rapoarte.

Peste 600.000 de unităţi BMW Seria 5 Sedan şi BMW Seria 5 Touring au fost vândute până acum în lume, de la lansarea actualei generaţii. Introducerea pe piaţă a noului BMW Seria 5 va începe în iulie 2020. Ambele variante vor fi produse la uzina BMW din Dingolfing, în Bavaria. Noul BMW Seria 5 Sedan va fi asamblat în parteneriat şi la fabrica Magna Steyr din Graz, Austria. Versiunea cu ampatament lung este fabricată exclusiv pentru piaţa chineză, în cadrul uzinei Dadong a joint-venture-ului BMW Brilliance Automotive din Shenyang.

Distribuie acest articol!