Volkswagen Nivus, primele imagini și informații oficiale
29.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a dat publicității primele imagini și informații oficiale referitoare la noul său SUV, Nivus. Debutul comercial al acestui model este planificat în America de Sud, urmând ca o versiune europeană să fie introdusă ulterior.

Lansarea începe cu America de Sud deoarece aceasta este o piață în care categoria SUV-urilor de mici dimensiuni, așa-zisele crossover, este foarte populară. Însă Nivus nu este neapărat un SUV! Volkswagen îl definește ca fiind un CUV, de la Crossover Utility Vehicle.

Debutul va fi pe piața din Brazilia, țara în care, de altfel, acest model a fost proiectat și dezvoltat. Conceptul care combină elementele unui SUV cu liniile tipice coupe-urilor este, totuși, mai puțin întâlnit în această parte a lumii. Un ochi format va recunoaște, însă, ADN-ul de la T-Cross, cel mai mic SUV din gama Volkswagen. Pentru că Nivus este, în fapt, un T-Cross cu partea din spate redesenată în stil sportiv.

Cu un portbagaj surprinzător de mare pentru categoria sa (415 litri), Nivus este conceput pe binecunoscuta platformă modulară MQB a Grupului Volkswagen.

Primele exemplare vor fi asamblate la fabrica Volkswagen Anchieta din Sao Bernardo do Campo, Brazilia.

Distribuie acest articol!