Flotele electrice de taxi încep să cucerească marile orașe europene
30.06.2020
        
Distribuie acest articol!   

Nu este un secret că suntem mari suporteri ai electrificării flotelor de transport persoane și marfă, care parcurg cel mai mare număr de kilometri, în aglomerațiile urbane.

Am scris pe larg despre proiectul derulat la aeroportul Schipol, unde administrația aeroportului, primăria din Amsterdam și o mare firmă de transport persoane s-au asociat pentru a asigura transportul călătorilor cu mașini electrice, mai întâi Tesla Model S, apoi Model X.

La fel de amănunțit am relatat despre informațiile furnizate de două companii de taximetrie din München, despre exploatarea pe termen lung a unei Tesla Model S și a unei flote de Jaguar i-Pace în capitala Bavariei.

Am revenit la subiect atunci când primăria din Oslo și firma americană Momentum Dynamics au demarat un proiect foarte util taximetriștilor, cel de încărcare wireless pe durata așteptării următorului client, asigurând în acest fel autonomia curselor pe distanțe mai lungi.

Jaguar i-Pace va fi modificat pentru încărcare wireless în cadrul unui proiect de taximetrie în Oslo

O nouă știre face înconjorul lumii interesate de mobilitatea electrică, cu mai multe detalii despre proiectul de încărcare wireless, pentru o flotă de Jaguar i-Pace utilizate pentru taximetrie în Oslo, de catre firma Cabonline. Este vorba de 25 de automobile echipate cu receptorul necesar încărcării fără fir, produs de Momentum Dynamics, care asigură încărcare cu 50 kW, asemănător cu o stație DC.

Citiți întregul articol despre încărcarea wireless a taxiurilor din Oslo pe blogul nostru dedicat mobilității electrice: www.electromobilitate.com

Distribuie acest articol!