Skoda Octavia 4 Scout
11.06.2020
        
Distribuie acest articol!   

Skoda își extinde gama de versiuni pentru a patra generație Octavia, prin lansarea declinării Scout.

Noua variantă Scout vine la scurt timp după lansarea comercială a celei de-a patra generații Octavia. Prezentată în premieră la finele anului trecut, în configurare de bază (limuzină) și Combi, Octavia 4 va fi oferită, conform tradiției, în mai multe versiuni de echipare, dintre care cele mai cunoscute sunt RS și Scout.

Scout înseamnă, la modelele Skoda, o interpretare în stil SUV a modelului de bază, special gândită pentru incursiunile mai aventuroase, pe drumuri grele. Se remarcă în principal printr-o serie de protecții exterioare din plastic și garda la sol mărită cu 15 mm. În cazul Octavia, versiunea Scout are la bază caroseria break.

Spre deosebire de celelalte variante Octavia, Scout se distinge și printr-o serie de elemente decorative specifice și jantele cu design special, pe 18 inchi, în dotare standard. Planșa de bord, cu cele două display-uri digitale de 10 inchi, este cea inaugurată pe versiunea de bază Octavia 4.

Motorizarea este formată din propulsoarele pe benzină de 1,5 litri TSI (150 CP, cu sau fără tehnologie mild hybrid 48V) și 2,0 litri TSI (190 CP și transmisie DSG în 7 trepte). Oferta diesel este asigurată de motorul de 2,0 litri TDI, cu două variante de putere (190 CP cu transmisie manuală în 6 trepte sau 200 CP cu DSG în 7 trepte). Noua Octavia Scout este oferită, desigur, cu tracțiune integrală, însă, în premieră, va fi disponibilă și cu o singură punte motrice.

Capacitatea de remorcare este de până la 2.000 kg.

Pentru moment nu au fost anunțate detalii referitoare la preț și data de la care va începe comercializarea.

Distribuie acest articol!