Familia Skoda Octavia 4, completată cu versiunile Scout și RS
10.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Octavia, modelul principal, de suflet și de volum al mărcii Skoda, a ajuns la cea de-a patra generație. Recent, familia de versiuni a binecunoscutei compacte cehești a fost completat cu două declinări de top, robustul Scout și sportivul RS.

Skoda oferă încă din 2007 variantele speciale Scout, cu alură off-road, iar Octavia a fost primul model care a beneficiat de această declinare. Octavia Scout este disponibilă exclusiv în varianta Combi, oferind în dotarea standard o caroserie cu elemente robuste și un pachet pentru drumuri grele ce îi ridică garda la sol cu 15 mm.

Dotată cu noul motor 2,0 TDI din generația EVO (200 CP), Skoda Octavia Scout poate chiar tracta remorci cu frâne cu o greutate de până la 2.000 kg și este disponibilă cu tracțiune față, suplimentar față de varianta cu tracțiune integrală. Elementul central al sistemului de tracțiune integrală este cuplajul multi-disc controlat electronic, care a ajuns acum la a șasea generație.

Clienții pot, de asemenea, opta pentru motorul 2,0 TDI de 115 CP sau pentru 1,5 TSI de 150 CP, fiecare dintre aceste motoare fiind disponibil cu transmisia manuală cu 6 trepte. O altă opțiune este versiunea e-TEC a motorului 1,5 TSI cu transmisia automată DSG cu 7 trepte și tehnologie mild hybrid. Skoda oferă în exclusivitate cele două motoare din vârful gamei: un 2,0 TSI de 190 CP și un 2,0 TDI de 200 CP, precum și un 2,0 TDI de 150 CP cu tracțiune integrală și transmisie automată DSG cu 7 trepte.

Sistemele de infotainment fac parte din cea mai nouă generație a matricei modulare de sisteme de infotainment a Grupului Volkswagen și dispun de touchscreen de 10 inchi, precum și de asistentul vocal digital Laura. În premieră, Octavia Scout dispune de Head-up Display, Climatronic cu reglaje pe 3 zone și tehnologie shift-by-wire pentru transmisia automată DSG.

Pentru prima dată, versiunea de performanță RS este oferită cu trei sisteme diferite de propulsie, alăturând versiunilor pe benzină și diesel și varianta iV, primul hibrid plug-in RS al mărcii. Octavia RS 2,0 TSI și RS iV furnizează fiecare 245 CP, iar varianta cu motor 2,0 TDI generează 200 CP și este singurul model din gama RS ce poate fi dotat opțional cu tracțiune integrală.

Toate cele trei variante dispun de detalii sportive la exterior, inclusiv accente negre în stil RS. În interiorul cu design dinamic predomină negrul. Scaunele sport din față cu tetierele integrate sunt rafinate cu emblema RS și cusături decorative roșii sau gri argintiu, ce pot fi observate și pe volanul îmbrăcat în piele, pe cotiere și panoul de instrumente acoperit cu Alcantara. În dotarea standard intră și panoul de instrumente Virtual Cockpit, ce are în acest caz un layout Sport adițional.

Modelele RS rulează ca dotare standard pe jante negre de 18 inchi cu etrierele roșii. Printre dotările standard se numără și farurile Matrix full-LED, care sunt introduse în premieră în gama Octaivia. Autoturismele echipate cu transmisia automată DSG dispun și de padele pentru schimbarea treptelor de viteză. Sistemul de control sport al șasiului DCC este disponibil ca dotare opțională.

Sursa: comunicat de presă Porsche România

Distribuie acest articol!