Nissan va lansa noua generație X-Trail în Europa
30.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Nissan a dezvăluit de curând SUV-ul electric Ariya, ocazie cu care constructorul a insistat pe caracteristica globală a acestui nou model, cu toate că vizează în principal Japonia, Europa și America de Nord.

Ariya marchează debutul planului de relansare a mărcii, numit Nissan Next. Și nu este singura noutate dezvăluită în cadrul Nissan Next! Luna trecută, constructorul nipon a prezentat o nouă generație a SUV-ului familial Rogue, ”geamănul” american al lui X-Trail.

Spre deosebire de Ariya, Rogue nu a avut parte de o prezentare la nivel mondial. În acest context au apărut semne de întrebare privind păstrarea modelului X-Trail pe piața din Europa, având în vedere că Nissan dorește să își reorganizeze activitatea pe Bătrânul Continent.

Astfel, au apărut și speculațiile conform cărora SUV-ul familial ar ceda locul lui Ariya (cu o lungime similară, de 4,60 m), pentru a accentua virajul spre electric. Doar că Nissan a infirmat aceste rumori.

Astfel, noua generație de SUV-uri de la Nissan va fi reprezentată pe piața europeană de X-Trail și Ariya. Deocamdată constructorul nu a avansat nicio dată precisă în privința lansării comerciale.

Distribuie acest articol!