Noile BMW M3 și M4, Sedan şi Competition
27.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

La 35 de ani de la intrarea în scenă a primului BMW M3, BMW M GmbH prezintă cea mai nouă generaţie a automobilelor sale de înaltă performanţă din segmentul premium al clasei medii. Noile BMW M3 Sedan, BMW M3 Competition Sedan, BMW M4 Coupé şi BMW M4 Competition Coupé duc mai depart spirtul M: combinaţia inconfundabilă de performanţe optimizate pe circuit şi capacitate superioară de utilizare cotidiană.

Lansarea pe piaţă a noilor maşini sport de înaltă performanţă va avea loc în martie 2021. Alături de două concepte distincte de caroserie – unul este sedan cu spaţiu pentru până la cinci pasageri, celălalt este coupé cu patru locuri, gama de opţiuni disponibile pentru sistemul de propulsie oferă clienţilor o varietate neobişnuită pentru configurarea automobilului în funcţie de preferinţele personale.

Noile BMW M3 și M4, Sedan şi Competition – 10 detalii esențiale

▪ Motor cu 6 cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, de 480 CP, cuplat la puntea spate printr-o  transmisie manuală cu 6 trepte pentru BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé, respectiv 510 CP și transmisie M Steptronic cu 8 trepte și Drivelogic, pentru BMW M3 Competition Sedan şi BMW M4 Competition Coupé.
▪ Din vara anului 2021, modele Competition vor fi disponibile cu sistem de tracţiune integrală M xDrive.
▪ Performanțe: 0-100 km/h în 4,2 secunde și 0-200 km/h în 13,7 secunde pentru BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé, respectiv 0-100 km/h în 3,9 secunde și 0-200 km/h în 12,5 secunde pentru BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé.
▪ Interior cu scaune sport M ajustabile electric și tapiţerie din piele Merino cu acoperire extinsă, în echiparea standard.
▪ Suspensia M adaptivă cu amortizoare controlate electronic, în dotare standard pentru BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé.
▪ Cutia de viteze manuală dispune de Gear Shift Assistant (asistent la schimbarea vitezelor), care folosește controlul turaţiei pentru a asigura o funcționare fără patinare la manevrele de downshifting, la frânare în viraje.
▪ Acustica specială a sistemului de evacuare este asigurată de un sistem specific modelului, cu clapete controlate electric.
▪ Noul pachet M Drive Professional, conceput special pentru pilotaj pe circuit, este disponibil opțional și include M Traction Control, M Drift Analyser şi M Laptimer).
▪ Noul pachet M Race Track aduce o reducere a masei și include frâne M din carbon ceramic, jante M din aliaj ușor, cu masa redusă (disponibile opțional cu anvelope semi-slick), și scaune-scoică M Carbon.
▪ Farurile LED adaptive cu BMW Laserlight pot fi comandate opțional.

Sursa : comunicat de presă BMW Group România

Distribuie acest articol!