Noul Rolls-Royce Ghost - lux minimalist
09.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

Rolls-Royce a conceput acest Ghost într-o nouă notă de interpretare a luxului. Minimalismul dus la rang de filozofie, în combinație cu noutățile de ordin estetic pe cât de puține, pe atât de rafinate, probabil că îi vor descumpăni pe mulți.

Deși modificările sunt subtile și pare să fie mai degrabă un facelift decât o generație nouă, noul Ghost este cel mai avansat Rolls-Royce de până acum, din punctul de vedere ale tehnologiei. Mai mic decât Phantom, Ghost vizează o categorie oarecum diferită de clienți. În mod cert, a doua generație modernă a limuzinei ”entry level” de la Rolls-Royce este demnă de numele care reprezintă cel mai vândut model, în cei 116 de istorie ai prestigioasei case britanice.

Noul Rolls-Royce Ghost – 10 detalii esențiale
▪ Este mai lung cu 89 mm (5.546 mm) și mai lat cu 30 mm (1.978), comparativ cu precedenta generație.
▪ Plafonul Starlight are peste 90.000 de puncte luminoase, furnizate de LED-uri. Alte 152 de LED-uri sunt în spatele celor 850 de stele care strălucesc pe bord, în cadrul sistemului Illuminated Fascia.
▪ Grila frontală a fost micșorată și a primit 20 de lumini LED.
▪ Farurile LED și laser cu funcție Vision Assist au o rază de până la 600 m.
▪ Portierele sunt operate complet electric (închidere/deschidere electrică).
▪ Noul motor V12 biturbo de 6,8 litri dezvoltă 571 CP și 850 Nm (accelerație 0-100 km/h în 4,8 secunde).
▪ Sistemul de confort acustic cântărește 100 kg, iar izolația este aplicată pe portiere, în acoperiș, la geamurile duble și în anvelope.
▪ Trenul de rulare Planar primește informații referitoare la starea drumului, de la camera și radarele frontale, precum și prin GPS. În funcție de datele recepționate, modifică răspunsul direcției și suspensiei adaptive.
▪ Direcția integrală, tracțiunea integrală și suspensia pneumatică sunt în dotarea standard.
▪ Preț de plecare în SUA: 332.500 dolari (cu 20.000 de dolari peste vechea generație).

Distribuie acest articol!