Primele imagini oficiale cu a treia generație Dacia Sandero, Sandero Stepway și Logan
07.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

Dacia a dat publicității astăzi primele imagini oficiale cu exteriorul noii generații Sandero și Logan, inclusiv cu versiunea Stepway de la Sandero. După cum se poate observa, cea de-a treia generație Logan – Sandero vine cu un look mai dinamic și mai modern, o binevenită aducere la zi a celor mai populare modele din gama Dacia.

Pentru Renault, Sandero a devenit, în ultimii ani, un model de importanță majoră, prin prisma rezultatelor din Europa, unde este lider al vânzărilor către clienții particulari, începând din 2017. O performanță remarcabilă, obținută într-un interval de timp relativ scurt, având în vedere că este un model apărut în 2007, iar brandul a fost relansat la nivel internațional începând din 2005.

Privit din față, noul Sandero se remarcă prin capota cu nervuri longitudinale și luminile de zi în forma literei Y. Versiunea Stepway are numele scris sub calandru, conform modei actuale, mai ales la modelele de sorginte franceză.

Dacia a dezvăluit deocamdată doar imagini cu exteriorul, însă este clar că se mizează pe aceeași rețetă – simplitate, fiabilitate și prețuri imbatabile.

Din punct de vedere tehnic, vorbim de o nouă platformă, utilizată deja de Renault la noul Clio, ceea ce va permite extinderea listei de dotări, însă pentru moment nu s-a comunicat nimic oficial în acest sens.

Revenind la aspectul exterior, Logan 3 și Sandero 3 au câștigat la capitolul dinamism și fluiditate. Parbrizul mai plonjat este completat în mod armonios de aripile mai evazate și pasajele roților mărite. La Stepway, caroseria are tradiționalul kit exterior de elemente decorative și de protecție din material plastic, iar capota motorului are în plus o nervură centrală, specifică.

De remarcat, de asemenea, forma nouă a mânerelor de la uși și luneta mai înclinată.

Dacia inaugurează cu această ocazie noua semnătură luminoasă, în forma literei Y așezată în poziție orizontală, prezentă atât la faruri, cât și la stopuri.

În plan internațional, Sandero este mult mai căutat, în comparație cu Logan. La noi, în schimb, versiunea berlină este, în mod tradițional, mai apreciată. Oricum, Dacia a inclus în acest prim set de imagini și o fotografie în care apare Logan, însă este evident că, la nivel global, prioritar este Sandero.

Rămâne de văzut cu ce noutăți tehnice vin aceste modele și, bineînțeles, cum arată la interior. Dacia promite mai multe detalii pe 29 septembrie, atunci când este programată prezentarea oficială.

Distribuie acest articol!