Noul Hyundai Tucson (2020), un SUV reinventat
11.10.2020
        
Distribuie acest articol!   

Lansată în 2015 și cu un facelift aplicat 2018, actuala generație a binecunoscutului SUV sud-coreean Hyundai Tucson este la final de carieră. A patra generație vine cu multe noutăți, atât în privința designului, cât și ca tehnologie.

La exterior, noul Tucson nu are prea multe în comun cu predecesorul său. Dimensiunile de gabarit au crescut, cu 20 mm în lungime și 15 mm în lățime, iar ampatamentul a câștigat 10 mm. Look-ul este inspirat din conceptul Vision T, prezentat la finalul lui 2019, la Salonul de la Los Angeles.

Partea frontală este dominată de un calandru impresionat, dotat cu elemente dinamice. Părțile laterale ascund LED-uri, care contribuie la semnătura luminoasă frontală. Impresia de robustețe este întărită de jantele pe 19 inch. În spate, stopurile sunt unite cu o bandă luminoasă.

La bord, noul Tucson excelează în materie de conectivitate și noi tehnologii. Noul „Dual Cockpit” combină instrumentarul digital cu diagonala de 10,25 inch, ce pare sa iasă din planșa de bord, cu ecranul tactil vertical la fel de mare, care ”plutește” deasupra consolei centrale.

Propulsoarele sun pe benzină și diesel, unele în versiune mild hybrid de 48V. O versiune plug-in hybrid va fi disponibilă ceva mai târziu, la începutul anului 2021.

Distribuie acest articol!