BMW a dezvăluit iX, noul său SUV electric de dimensiuni mari
12.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

BMW a dat publicității primele informații oficiale referitoare la iX, viitorul său SUV electric de mari dimensiuni, despre care spune că îl vom vedea pe șosele peste circa un an.

Gama BMW i va fi formată, în viitor, din versiuni electrice ale modelelor clasice, începând cu X3. În partea superioară, însă, în loc de spectaculosul coupe i8, vom avea impozantul iX!

Derivat din conceptul BMW Vision iNEXT, viitorul BMW iX va fi nava-amiral a gamei electrice de la BMW.

Cu un look futurist, grație căruia nu vom risca să îl confundăm cu X5, viitorul iX adoptă un cod de design minimalist și nu renunță la calandrul extrem de masiv.

iX promite o autonomie impresioantă, de peste 600 km, asigurată de acumulatorul de 100 kWh și un cosum sub 21 kWh/100 km. La o stație de 200 kW, încărcarea de la 10 la 80% se realizează în 40 de minute, în timp ce o încărcare completă la un wallbox de 11 kW durează sub 11 ore.

Este capabil de performanțe demne de o sportivă (accelerație 0-100 km/h în mai puțin de 5 secunde), la care, desigur, contribuie cele două motoare electrice (a cincea generaţie a tehnologiei eDrive) cu o putere cumulată de 500 CP, dar și caroseria ușoară, construită pe un șasiu de aluminiu și cu elemente din plastic ranforsat cu fibră de carbon.

BMW iX va intra în producţie la uzina din Dingolfing, în a doua jumătate a anului viitor. Cum spuneam, lansarea comercială este anunțată pentru finalul anului 2021.

Distribuie acest articol!