Hyundai lansează HTWO, propriul brand specializat în propulsia pe hidrogen
14.12.2020
        
Distribuie acest articol!   

Prin apariția noului brand HTWO, sub care va concentra tot efortul care vizează propulsia pe baza de pile de combustie alimentate cu hidrogen, Hyundai dă un semnal important în privința împortanței pe care o va acorda, pe viitor, acestei tehnologii.

Numele HTWO evocă molecula de hidrogen (H2), iar pentru Hyundai va fi sinonim cu mobilitatea pe baza tehnologiei care folosește hidrogenul, în diverse forme – automobile, trenuri, vapoare și chiar aparate de zbor. Constructorul sud-coreean a anunțat că și-a propus să lanseze o gamă largă de vehicule pe hidrogen, însă fără a preciza dacă acestea vor fi reunite exclusiv sub logo-ul HTWO sau va continua să fie folosit și numele Hyundai.

Reamintim, Hyundai este unul dintre pionierii propulsiei pe bază de hidrogen. În 2013 a lansat ix35, un model cu pile de combustie, urmat de Nexo și camionul XCIENT.

Hyundai devine astfel principalul concurent pentru Toyota (care tocmai a lansat a doua generație Mirai), în materie de propulsie pe bază de pile de combustie alimentate cu hidrogen.

Distribuie acest articol!