Primele modele electrice Bentley ar putea fi produse în parteneriat cu Audi
26.12.2020
        
Distribuie acest articol!   

Primul impuls consistent pentru Bentley, de data aceasta pe calea electrificării, pare să vină de la Audi. Nu ar fi pentru prima oară, o recunoaște chiar președintele Adrian Hallmark: ”Avem peste zece ani de colaborare cu Audi, în domeniul modelelor de lux. A colabora cu Audi este o oprtunitate, nu un risc!”

Așteptat undeva la orizontul anului 2025, primul model 100% electric de la Bentley ar urma să fie produs în colaborare cu Audi. Electrificarea gamei Bentley se va face în două faze – inițial prin hibridizare, iar mai apoi, până în 2030, prin trecerea tuturor modelelor la propulsia electrică.

Așadar, emblematicele propulsoare termice V8 și W12 de la Bentley au zilele numărate! Primul model electric va fi o limuzină de super-lux, de dimensiuni mari, al cărei nume este deocamdată necunoscut. Va folosi împreună cu Audi e-tron GT aceeași platformă tehnică, ceea ce justifică speculațiile în privința colabării între cele două mărci aflate în portofoliul Grupului Volkswagen.

Dar indiferent de forma colaborării, nu există niciun dubiu în ce privește stilul. Mai mult ca sigur, viitoarea limuzină britanică va păstra nealterat rafianamentul Bentley, chiar dacă ce se va ascunde sub capotă nu va mai avea nicio legătură cu tradiția acestei mărci în materie de propulsie!

Distribuie acest articol!