Volkswagen oprește complet implicarea în motorsport

4 decembrie 2020Volkswagen se va dedica în totalitate dezvoltării de noi modele electrice. Efortul concentrat pe această direcție provoacă însă și ”victime colaterale”: constructorul a anunțat desființarea departamentului Volkswagen Motorsport și stoparea tuturor activităților care implică oficial marca în domeniul curselor auto.

Pentru unii, apariția noului Golf R a fost dătător de speranțe, în privința unei posibile implicări Volkswagen în campionatul de turisme electrice, ETCR. N-a fost să fie! ”Ne concentrăm forțele pentru ofensiva electrică, întreg efectivul departamentului Volkswagen Motorsport urmând să fie integrat în Volkswagen AG”, a comunicat sec, zilele trecute, constructorul german.

Se încheie, așadar, un frumos ciclu pentru Volkswagen în motorsport, încununat cu reușite la cel mai înalt nivel: în celebra urcare de la Pikes Peak (cu Romain Dumas și fenomenalul monopost electric ID.R), la Dakar (cu Touareg) și în WRC (cu Sebastien Ogier).

N-a fost rău deloc pentru gigantul VAG! Politica actuală a grupului impune însă aceste decizii, asortate contextului actual. Pentru Volkswagen, se pare că a sosit un nou moment decisiv, iar miza acum este electrificarea gamei.