BMW lansează primul M5 CS, cel mai puternic model de serie din istoria mărcii bavareze
28.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

Acesta este cel mai puternic model de serie care a purtat vreodată sigla BMW și cel mai performant BMW M5 construit vreodată – primul BWM M5 CS.

BMW M oferă acum, pentru prima dată în istorie, o ediţie exclusivă CS a legendarului BMW M5. Lansarea pe piaţă a noului vârf de gamă va începe în primăvara anului 2021. Preţul pentru România este de 178.560 de euro cu TVA. Spre comparație, prețul de start pentru Ferrari Roma, în România, este de 165.000 de euro cu TVA!

Motorul V8 de 4,4 litri, cu tehnologia BMW M TwinPower Turbo, dezvoltă 635 CP la BMW M5 CS, cu 10 CP mai mult decât la BMW M5 Competition. Acest lucru face ca noul model ediţie specială să fie cel mai puternic automobil din istoria BMW M.

M5 CS oferă, pe de o parte, caracterul impresionant pentru utilizarea cotidiană şi, pe de altă parte, plăcerea condusului şi performanţe excepţionale pe circuit. Totul se datorează angajamentului riguros pentru un design uşor (care produce o reducere a masei cu aproximativ 70 kg faţă de BMW M5 Competition), reglajului personalizat al şasiului şi sistemul M xDrive, cu abordarea sa de control inteligent centralizat pentru diferenţialul M activ.

Din punct de vedere mecanic, sub capotă se află cel mai puternic propulsor din gama BMW, un V8 asociat cu o cutie de viteze M Steptronic, cu transmisie integrală xDrive, cu mod de tracțiune pe două roti. Amortizoarele au fost revizuite, iar roțile vin echipate cu anvelope Pirelli P Zero Corsa.

BMW M5 CS accelerează 0 -100 km/h în 3,0 secunde și 0-200 km/h în 10,3 secunde. Viteza maximă este limitată la 305 km/h.

Distribuie acest articol!