Volkswagen începe testele cu roboții mobili pentru încărcarea automobilelor electrice
07.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

În urmă cu un an, Volkswagen anunța că lucrează la roboți mobili și autonomi care urmează să fie folosiți la încărcarea vehiculelor electrice, o soluție de înlocuire a stației clasice de încărcare. Zilele trecute, constructorul german a revenit pe acest subiect, comunicând că primele prototipuri au fost deja finalizate și urmează să fie testate.

Funcționarea unui astfel de robot este destul de simplă: prin intermediul comunicării Car-to-X (între vehicule și infrastructură). Un șofer care își lasă mașina în parcare, poate indica unui robot aflat în apropiere că mașina trebuie încărcată. Robotul va deplasa o remorcă-acumulator până la vehicul, va deschide trapa de alimentare și va conecta mașina la borna mobilă de reîncărcare.

Când operațiunea este încheiată, robotul va recupera acumulatorul de transfer și se va întoarce la locul său. Un astfel de robot se poate ocupa de încărcarea mai multor automobile simultan.

Din momentul în care robotul va intra în producție, sistemul acesta de reîncărcare va putea fi adoptat de administratorii parcărilor publice sau private, în cadrul unui parteneriat cu Volkswagen. „Una din condițiile prealabile pentru a fi comercializat este comunicarea Car-to-X, care vizează facilitarea procesului de încărcare autonomă”, a precizat constructorul, care mizează foarte mult pe această nouă tehnologie, o dată cu lansarea noii generații de automobile care vor avea asemenea capabilități.

Distribuie acest articol!