Renault Taliant, un nou sedan pentru piețele emergente
29.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Vă mai amintiți Clio Symbol? Un sedan de dimensiuni mici, cu un portbagaj suficient de încăpător și un preț atractiv pare să fie soluția ideală pentru familia standard, pe piețele emergente. Renault recidivează, de această dată cu Taliant.

Renault spune că acest model nu va fi comercializat în Franța, ca de altfel pe nicio piață occidentală. Foarte probabil, nu îl vom vedea nici în România, unde ar fi un concurent incomod pentru Dacia Logan.

Renault a dezvăluit noul Taliant în Turcia, acolo unde constructorul francez are o capacitate de producție deja specializată pe producția de turisme în trei volume. Surprinde faptul că Renault nu a folosit soluția mai simplă, de a produce noul Logan cu logo Renault, preferând să dezvolte un model diferit!

Taliant utilizează platforma tehnică CMF-B, la fel ca noile generații Dacia Logan 3 și Renault Clio 5. La motorizări, Renault se va concentra pe soluția 1.0 TCe (benzină), în 3 cilindri.

Personalitatea este dată la exterior de grupurile optice și semnătura luminoasă în forma literei C, la fel ca la celelalte modele din gama Renault. Pentru moment, interiorul nu a fost dezvăluit, însă este de așteptat să regăsim stilul și dotările de la Logan și Clio.

Comercializarea noului sedan Renault Taliant va debuta în Turcia, la mijlocul anului 2021. Vor urma alte piețe, cu precădere cele din Asia și America Latină.

Distribuie acest articol!