Facelift minor pentru Skoda Kodiaq
14.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

Lansat în 2016, primul SUV din gama Skoda a ajuns la momenul revizuirii de la mijlocul carierei. Kodiaq facelift vine cu modificări minore, în special la exterior.

Cel mai mare SUV de la Skoda s-a vândut până acum în peste 600.000 de eemplare, pe 60 de piețe din întreaga lume. Spațiul interior (are chiar și o versiune cu 7 locuri), dimensiunile generoase și prețul atractiv au contribuit, ca de fiecare dată în cazul modelelor Skoda, la succesul comercial.

O tușă de prospețime este binevenită, chiar dacă nu se regăsește în profunzime. Aspectul exterior este modernizat grație farurilor redesenate (LED în dotarea de serie) și calandrului verticalizat. Proiectoarele Matrix LED sunt disponibile în premieră la acest model, iar farurile de ceață au fost și ele redesenate.

Și grupurile optice din spate au fost reproiectate, la fel ca parașocul. Tot la exterior trebuie remarcate noile modele de jante din aliaj, cu dimensiuni care merg acum până la 20 de inchi.

La interior, mondificările sunt discrete, cel mai vizibil fiind noul tip de volan. Scaunele sunt realizate din materiale reciclate, iar opțional, în premieră la Kodiaq, sunt disponibile scaune ergonomice din piele perforată, cu reglaje electronice multidirecționale și funcții de ventilare și masaj.

Display-ul de la Digital Cockpit are diagonala de 10,25 inchi, iar la versiunile RS și Sportline dispune de un mod de afișaj specific, Sport. Touchscreen-ul central are diagonala standard de 8 inchi, iar opțional poate ajunge la 9,2 inchi.

Dar cea mai importantă noutate a acestui facelift se regăsește sub capotă: motorul 2.0 TSI (benzină) de 245 CP, pentru versiunea sportivă RS. Asociat cu o transmisie automată DSG cu 7 trepte, propulsorul are cu 5 CP peste cel de la vechiul RS, un agregat 2.0 TDI (diesel bi-turbo).

Celelalte motorizări au rămas nemodificate: benzină 1.5 TSI de 150 CP și 2.0 TSI de 190 CP și diesel 2.0 TDI de 150 CP sau 200 CP. Tracțiunea este pe puntea anterioară sau integrală, cu transmisie manuală sau DSG. Din păcate, Kodiaq nu dispune deocamdată de nicio versiune electrificată.

Noul Kodiaq facelift va fi disponibil pe piață începând din vara lui 2021.

Distribuie acest articol!