Formula 1, Imola: Max Verstappen la prima victorie din 2021!
18.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

Cea de-a doua cursă a sezonului 2021 din Formula 1, Emilia Romagna GP, s-a disputat pe circuitul de la Imola și a avut parte de toate ingredientele unui show de zile mai.

În calificări, Lewis Hamilton a reușit o performanță previzibilă, bifând cel de-al 99-lea pole position din carieră. Cea mai mare surpriză a produs-o Sergio Perez, care s-a clasat al doilea pe grila de start, reușind să își depășească coechipierul de la Red Bull, Max Verstappen. O surpriză plăcută a fost și locul 4 la start ocupat de Charles Leclerc (Ferrari), în timp ce al doilea pilot Mercedes, Valtteri Bottas, a plecat de pe un dezamăgitor loc 8.

Prima parte a cursei a fost influențată de vremea ploioasă, care a determinat o serie de incidente, din fericire niciunul grav. Verstappen a plecat foarte bine și s-a instalat în frunte încă din al doilea viraj de după start.

În prima jumătate, cursa s-a derulat după două scenarii: pe de-o parte duelul primilor doi clasați, Verstappen și Hamilton, pe de alta, întrecerea ”restului lumii”. În turul 34 (din 63), cursa a fost întreruptă din cauza unui acroșaj între Geroge Russell (Williams) și Valtteri Bottas (Mercedes), în urma căruia ambii și-au distrus mașinile.

Aproape în același timp cu incidentul care a determinat oprirea cursei, Hamilton a comis o greșeală, iar în urma ieșirii în decor a fost nevoit să schimbe partea frontală a mașinii. Britanicul a revenit în cursă abia pe poziția a noua.

La reluare, Hamilton a declanșat cursa de recuperare, în timp ce, la vârf, Lando Norris (McLaren) s-a instalat pe poziția a doua. Campionul en titre i-a depășit în forță pe cei doi piloți Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz jr. și a ajuns în spatele lui Norris.

Pe final, britanicul a reușit un fantastic loc secund, însă la mare distanță de un Max Verstappen învingător en fanfare. Iar grație celui mai rapid tur, Hamilton a luat punctul suplimentar cu care își păstrează poziția de lider în clasamentul provizoriu al piloților. Excelentă și performanța lui Lando Norris, care reușește să ducă McLaren pe podium, fiind votat de fani ”driver of the day”.

Clasament piloți: 1. Lewis Hamilton  44 p., 2. Max Verstappen 43 p., 3. Lando Norris 27 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 41 p., 2. Red Bull Honda 28 p., 3. McLaren Mercedes 18 p.

Următoarea rundă din Marele Circ este programată pe 2 mai, în Portugalia, la Portimao.

Distribuie acest articol!