Volkswagen Polo facelift (2021): mai aproape de Golf
22.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

A șasea generație Volkswagen Polo a ajuns la momentul liftingului de la mijlocul carierei. Noua versiune este foarte apropiată, ca aspect, de modelul mai mare, binecunoscutul Golf.

Cu 18 milioane de exemplare vândute de la lansarea din 1975, Polo este unul dintre cele mai bine vândute modele de la Volkswagen. Cea de-a șaptea generație se află pe piață încă din 2017, așa că actualul facelift este binevenit.

Noile faruri LED (opțional cu funcția IQ.Light) inaugurează o nouă semnătură luminoasă frontală, care se prelungește sub calandru, pînă în zona logo-ului. Stopurile oriznontale și sigla amplasată împreună cu denumirea modelului, în zona centrală, fac trimitere evidentă la Golf.

Instrumentarul electronic (Digital Cockpit) este standard, cu diagonala de 8 inchi, în timp ce versiunea Pro, de 10,25 inchi, este opțională. Dispay-ul tactil central are diagonala de 6,5, 8,0 sau 9,2 inchi, în funcție de nivelul de echipare. Este oferită compatibilitatea Apple CarPlay sau Android Auto wireless, în timp ce fanii butoanelor fizice vor fi dezamăgiți, deoarece consola centrală are exclusiv comenzi tactile, chiar și pentru climatizare!

Și volanul multifunțional este inspirat de la Golf, în timp ce la capitolul siguranță cea mai mare noutate este airbag-ul central dintre scaunele față, foarte util în cazul unui impact lateral. Lista sistemelor de asistență la condus este consistentă și cuprinde inclusiv opțiunea IQ. Noul Polo dispune și de Drive Travel Assist, care asigură condusul semi-autonom în ambuteiaje sau pe autostradă, până la 210 km/h.

Nu sunt noutăți în privința motorizărilor, asigurate de același benzinar în trei cilindri de un litru, în versiuni de 80, 95 sau 110 CP. De remarcat dispariția versiunilor diesel, precum și existența motorului TSI de 2,0 litri și 207 CP, de pe Polo GTI. Nu există nicio variantă electrificată, cel mai probabil Polo urmând să cedeze locul, în această privință, viitorului model full electric Volkswagen ID.2.

Comercializarea va începe în septembrie 2021. Gama va fi completată cu această ocazie, cu noi niveluri de finisare: Polo, Life, Style, R-Line și GTI.

Distribuie acest articol!